Nieuws

Samsung werkt aan AI-samenvatter die zich aanpast aan gebruiker

Samsung Galaxy Unpacked Galaxy S24
© Samsung
Heb jij je samenvattingen liever kort en bondig, of net wat langer uitgeschreven? Daar en veel meer kan het AI-systeem van Samsung rekening mee houden.

Dat Samsung naarstig aan Galaxy AI-functies werkt, is al duidelijk sinds de lancering van de Galaxy S23-reeks. Uit een patent dat nu komt bovendrijven, blijkt dat Samsung aan een unieke samenvattingsfunctie werkt. De Galaxy-samenvatter zou de teksten niet louter samenvatten, maar leert ook voortdurend bij.

Het patent wordt uit de doeken gedaan door Tech_Reve, die op X in detail treedt over wat er precies in staat. Op basis van wat de tipgever weet te vertellen, lijkt het om een uit de kluiten gewassen zoekfunctie te gaan. Daarbij zal AI de zoekopdracht interpreteren en meteen relevante documenten verzamelen. Daar blijft het echter niet bij: het systeem zal meteen een samenvatting bieden van die documenten.

Hoe bruikbaar die samenvatting is, zal sterk afhangen van jezelf. De samenvatting is namelijk niet voor iedereen hetzelfde, maar kan voor elke persoon anders zijn. Dat heeft met het zelflerende aspect van de samenvatter te maken. Op basis van voorgaande zoekopdrachten en gebruikshistoriek leert het AI-systeem welke informatie jij nuttig vindt. Daarnaast is het systeem ook in staat om voorkeuren, zoals politieke kleur en kennisniveau’s, bij te houden. Op die manier moet de samenvatting zo goed mogelijk aansluiten bij de verwachtingen van gebruikers.

Gebruikers zullen het AI-systeem ook kunnen vragen om samenvattingen een bepaalde toon mee te geven. Moet iets korter of langer? Klinkt iets te negatief of positief? Dan hoef je maar aan de Galaxy-AI te vragen om het aan te passen.

Samsung Gauss

Samsung ontwikkelt de samenvatter waarschijnlijk om samen te werken met Samsung Gauss, het taalmodel dat de Galaxy AI-functies aandrijft. Naar alle verwachting zal Samsung de samenvattingstool in zijn volgende high-endtelefoons integreren, waaronder de Galaxy Z Flip 6. Dat toestel wordt waarschijnlijk in juli uitgebracht en zou dus wel eens nieuwe AI-functies mee kunnen krijgen. Of de functie ook naar oudere of momenteel beschikbare toestellen komt, is niet duidelijk.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S25 ziet scherm fors groeien

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business