Nieuws

Samsung Galaxy S24 krijgt belangrijke camera-updates in april

Galaxy S25
© iStock / valio84sl
Samsung rolt in april mogelijk belangrijke camera-updates uit naar de Galaxy S24-serie. In februari kwam de softwaregigant al met enkele camera-verbeteringen voor de vlaggenschipreeks.

Samsung gaf na de introductie van de Galaxy S24-serie te kennen dat software-updates de camera’s “verder naar perfectie” kunnen brengen. Daarvoor rolde het in februari alvast een eerste update uit. Daarmee werd de camerakwaliteit “onder diverse lichtomstandigheden” verbeterd. Bovendien is de kwaliteit van zoomfoto’s verder geoptimaliseerd. Met de beveiligingsupdate van april zou de S24-serie wederom enkele belangrijke camera-updates ontvangen, zo meldt Ice Universe.

Volgens de geruchtenmaker wil Samsung daarmee “overgebleven cameraproblemen oplossen”. Het gaat dan onder meer om de witbalans van foto’s en de beeldkwaliteit van de telefotocamera. Op dit moment zijn foto’s die gemaakt worden met 9,9x zoom (digitaal) vaak nog beter dan de zoomsensor met 10x optische zoom. Wat de witbalans betreft zijn foto’s van de Galaxy S24-serie vaak te warm – voor beide cameraproblemen is nu dus een oplossing op komst.

Te donkere foto’s

Of Samsung ook de te donkere foto’s van de Galaxy S24-serie oplost, is niet duidelijk. Eerder gaf de Zuid-Koreaanse fabrikant te kennen de bug op te lossen via een toekomstige software-update. Een tijdlijn voor de uitrol van die update heeft de fabrikant echter niet genoemd. Het is mogelijk dat die bug ook ineens wordt opgelost met de aanstaande beveiligingsupdate van april.

Beveiligingsupdate van april

Het duurt nog wel even voor Samsung de beveiligingspatches uitrolt. Meestal gebeurt dit in de eerste week van de maand. Voordat iedereen de update kan installeren duurt het dan meestal nog twee tot drie weken.

Voor eigenaren van de Galaxy S23 verschijnt er nog deze maand een belangrijke update. Samsung heeft zijn AI-software namelijk klaargestoomd voor oudere vlaggenschepen. De Galaxy S23 is nu de eerste die de AI-functies ontvangt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business