Nieuws

Google Pixel 8a kan sneller oververhit raken

Google Pixel 8a liggend
© OnLeaks
Vrijwel alle specificaties van de Google Pixel 8a zijn dinsdag uitgelekt. Uit het lek blijkt dat de Pixel 8a mogelijk sneller oververhit dan de high-end Pixel 8-toestellen.

Google geeft de Pixel 8a enkele belangrijke upgrades, zo meldt Android Authority. Volgens de nieuwssite krijgt de 8a een 120Hz-oledscherm. Eerdere Pixel a-toestellen, zoals de Pixel 7a, kregen steeds 90Hz-schermen. Niet alleen de maximale beeldverversing ligt een stuk hoger; het scherm van de Pixel 8a zou ook een stuk helderder kunnen, met een helderheid voor HDR van 1.400 nits. De maximale helderheid van de 7a lag nog op 1.000 nits.

Vermoed wordt dat het scherm van de Pixel 8a gelijk is aan dat van de Pixel 8. Google zou de schermen zelfs bij dezelfde leveranciers inkopen: BOE en Samsung. Of het scherm ook een piekhelderheid van 2.000 nits bereikt, zoals op het vlaggenschip, is niet geheel duidelijk.

Goedkopere Tensor G3-chip

De zoekgigant zou met de Pixel 8a onder meer geld besparen op de chipset, de Tensor G3. Hoewel we die chip kennen uit de vlaggenschiptelefoons, produceert Google de G3 in de 8a op een andere manier. Concreet gaat het om de wijze waarop de chip wordt verpakt. Voor de vlaggenschepen is gebruikgemaakt van de FOPLP-productietechniek (Fan-Out Panel Level Packaging), terwijl de Tensor in de Pixel 8a is geproduceerd via de IPoP-techniek (Integrated Package on Package).

IPoP is een dikkere package voor de chipset dan FOPLP, waardoor de chip iets sneller oververhit kan raken. De hitte wordt namelijk minder snel aan de omgeving afgegeven. Of dat ook betekent dat het toestel minder prestaties biedt, zal moeten blijken na de onthulling.

Camera’s blijven ongewijzigd

Het camerasysteem van de Pixel 8a lijkt ongewijzigd ten opzichte van de Pixel 7a. Net als de 7a krijgt de nieuwe middenklasser een 64MP-hoofdcamera, de Sony IMX787. Ook de groothoekcamera (13 MP, Sony IMX712) en selfiecamera (13 MP, Sony IMX712) zijn gelijk aan die van zijn voorganger.

Mogelijk heeft Google wel gesleuteld aan de camerasoftware van de Pixel 8a. Mede door AI zou de 8a betere cameraprestaties kunnen afleveren.

Uitgelicht artikel Google Pixel 8 Pro Google Pixel 8 Pro kan straks mogelijk webpagina’s samenvatten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business