Nieuws

Samsung en Deloitte investeren in AI voor medische beelden

PocketHealth
© PocketHealth
PocketHealth, een app van Canadese afkomst, is een digitaal platform voor medische beelden, en geeft uitleg over die beelden via AI.

De software zag het levenslicht na de enkelbreuk van een stichter van het bedrijf. Na het trekken van de MRI-foto’s, kreeg hij de resultaten op een cd. Hij stond versteld en richtte vervolgens PocketHealth op. De software heeft als missie om patiënten meer toegang te geven tot hun eigen data en er meer begrip rond te creëren.

Röntgenfoto’s, echo’s, CT-scans, MRI’s en andere beeldvormende middelen kunnen allemaal worden bezorgd, rechtstreeks in de app. Zo heeft een patiënt zelf toegang tot zijn eigen foto’s, zijn ze actief in hun eigen zorgproces en neemt de app onnodig administratief werk weg van verschillende zorginstanties.

Daarnaast maakt de app gebruik van generatieve AI om patiënten gepersonaliseerde informatie te geven over hun gezondheidsdata. Zo probeert het medische termen in simpele taal uit te leggen en geeft het voorbeeldvragen om aan de dokter te stellen.

Het bedrijf heeft meer dan 30 miljoen dollar opgehaald in een recente investeringsronde, bij onder meer Deloitte en Samsung Next. De start-up is gelokaliseerd in Toronto en richt zich op de Noord-Amerikaanse markt. De dienst is betalend, met een maandelijkse abonnementsprijs.

Apps voor de zorg

De start-up is niet de eerste die investeert in technologie voor de zorgsector. Er zijn reeds verschillende concurrenten voor zo’n apps, zoals Ambra Health in de Verenigde Staten en EnvoyAI in het Verenigd Koninkrijk.

Of zo’n soort app naar Europa komt, is een moeilijke vraag. Het bedrijf zou dan connecties moeten opbouwen met de zorgsector hier. Soortgelijke initiatieven om fotomateriaal van een ziekenhuis te delen met de patiënt bestaan hier al, zoals CoZo, maar niet met implementatie van AI.

Uitgelicht artikel Hoe ziet het ziekenhuis van de toekomst eruit?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business