Nieuws

Threads-gebruikers kunnen vanaf nu vervelende posts wegswipen

Threads-api
© Unsplash / Dave Adamson
Meta test nieuwe manieren om aan te geven of gebruikers de content interessant vinden op Threads, via het swipen.

Het is ondertussen al even geleden dat Meta Threads lanceerde. Het platform profileert zich als een concurrent voor X, het voormalige Twitter. Nu maakt Meta-baas Mark Zuckerberg bekend op het platform dat ze een nieuwe feature aan het testen zijn. Ze willen namelijk meer data over welke posts de gebruikers interessant, of net helemaal niet interessant vinden.

Dit doen ze door middel van swipen, en zo een Tinder-achtige ervaring te creëren. Door rechts te swipen, geef je aan dat je meer zo’n posts wil zien. Links swipen betekent dat je dit liever niet meer op je tijdlijn ziet. Het is een nieuwe en meer eenvoudige manier om feedback van gebruikers te verkrijgen, en zo een aangename ervaring te ontwikkelen op de app.

Uitgelicht artikel Noyb EU-regels dwingen Meta tot lagere prijs advertentievrije Facebook

Wanneer de feature precies voor iedereen beschikbaar is op Threads, is nog niet bekend. Sommige gebruikers geven aan het al te kunnen gebruiken. De app zelf is vorig jaar naar Europa afgezakt. Ondertussen is er ook al een app voor Windows, en werkt Meta aan integratie voor Instagram DM’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business