Nieuws

IKEA lanceert 45 watt-snellader voor €14,99

IKEA SJÖSS snellader
© IKEA
IKEA verrast met een nieuw product genaamd SJÖSS, de eerste 45W snellader van de interieurketen voor slechts 14,99 euro.

Elektronica is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij IKEA, maar ze verkopen het wel. Naast de Symfonisk-samenwerking met Sonos, heeft IKEA ook diverse opladers in zijn assortiment. Als je een simpele draadloze lader zoekt, kun je er bij IKEA al een kopen voor slechts 4,99 euro. Ook als je liever een draad gebruikt bij het opladen, valt er wat te kiezen. Voor 4,99 euro koop je immers ook de SMÅHAGEL-oplader met drie poorten; echter, erg snel laadt de SMÅHAGEL niet met een vermogen van 17 watt. Wie een snellader zoekt, kan terecht bij de SJÖSS-snellader.

De SJÖSS is de eerste snellader van IKEA met een laadsnelheid van 45 watt. Op de usb-lader vind je twee usb-c-aansluitingen. Deze aansluitingen werken met het USB-PD-laadprotocol om je toestellen snel op te laden. Naast tablets en smartphones kan de oplader ook gebruikt worden voor je laptop, mits die opgeladen kan worden met een 45W-lader. IKEA’s snellader ondersteunt ook het PPS-protocol voor onder meer Samsung-telefoons. Zodoende kan de SJÖSS je Samsung-vlaggenschip met 45W laden.

In de VS kwam IKEA ook met een 30W-variant van de SJÖSS. Deze lijkt in België (nog niet) beschikbaar. Of dat ooit gaat gebeuren, is niet duidelijk. Wel staat vast dat de prijzen van IKEA’s snellader een heel stuk lager liggen dan van concurrerende modellen. Die kosten eerder 25 euro. Over de kwaliteit valt nog niets te zeggen, maar voor 14,99 euro is het lastig een miskoop te doen.

Het is niet de eerste keer dat IKEA zulke betaalbare elektronica lanceert. Vorig jaar kwam het warenhuis nog met diverse betaalbare slimme sensoren. Zo kost de Badring-waterleksensor slechts 9,99 euro, en de Parasoll deur- en raamsensor kost ook nog geen tientje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business