Nieuws

IKEA komt met slimme waterleksensor voor nog geen €10

IKEA smarthomesensoren
© IKEA
IKEA heeft dinsdag drie nieuwe smarthomesensoren aangekondigd: de VALLHORN, PARASOLL en BADRING. Ze laten zich verbinden aan de IKEA Dirigera-hub.

IKEA zegt dat de nieuwe sensoren het ‘veiligheidsgevoel in huis’ moeten verhogen. Hiervoor stellen ze gebruikers automatisch op de hoogte van opvallende situaties. Het gaat dan bijvoorbeeld om momenten waarop deuren en ramen geopend worden. De Parasoll deur- en raamsensor detecteert die gebeurtenissen, en brengt de eigenaren van smarthomesystemen hiervan op de hoogte.

Vallhorn kan verder detecteren als iemand een ruimte betreedt. Ook die sensor kan een melding naar de gebruiker sturen. Daarnaast kan de bewegingssensor automatisch lichten in- en uitschakelen. Ideaal voor kamers waar je regelmatig in- en uitloopt. De sensor is volgens IKEA geschikt om zowel binnen- als buitenshuis gebruikt te worden. Hiervoor moet hij wel binnen bereik van de Dirigera-hub hangen.

Overigens kan je de bewegingssensor ook zonder verbindingshub gebruiken. Je kan de sensor dan aan maximaal 10 slimme lampen koppelen.

Detecteert lekkages

Wie vaak van huis is mag de Badring-sensor zeker niet missen. Met die sensor kan je waterlekkages in huis vroegtijdig opsporen. Als de sensor water detecteert, stuurt hij hiervoor meldingen naar je telefoon. Ook kan je de sensor koppelen aan slimme speakers om een geluidsignaal af te spelen. De sensor werkt tot slot ook zonder verbinding: bij lekkages speelt de sensor dan een pieptoon af.

Verkrijgbaar in 2024

De nieuwe IKEA-smarthomesensoren laten zich elk koppelen aan de Dirigera-verbindingshub. Het is niet mogelijk de sensoren aan de oudere Tradfri-hub te koppelen.

Vanaf januari 2024 koop je de Parasoll en Vallhorn aan respectievelijk 9,99 en 7,99 euro. Vanaf april 2024 volgt de Badring-waterleksensor. Die kost 9,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business