Nieuws

Spotify Desktop Miniplayer voor vlottere bediening uitgerold

spotify desktop miniplayer
© Spotify
Spotify is gestart met de uitrol van een Desktop Miniplayer die je snelle toegang geeft tot playbackopties. Premiumleden krijgen voorrang.

Gebruikers van Spotify op desktop waren al langer vragende partij voor een minispeler. Het grotere bedieningspaneel uit Windows 10 dat als overlay verscheen, heeft in Windows 11 plaatsgemaakt voor een mager volumebalkje, centraal onderaan. Met de nieuwe Minispeler van Spotify kan je het volume bedienen, een track vooruit- of terugspringen en zelfs een andere playlist kiezen.

Spotify Desktop Miniplayer activeren

Spotify is de feature geleidelijk aan het uitrollen naar Premium-gebruikers. Van zodra de Miniplayer beschikbaar is, kan je hem tevoorschijn halen door helemaal rechtsonder in de menubalk op het vierkantje te klikken naast de volumebalk. De Miniplayer wordt dan zwevend, waardoor je hem kan neerzetten waar je wil. Je kan ook zijn formaat wijzigen. Als vierkant is de minispeler ideaal voor video’s en als dunne balk zal hij je productiviteit niet snel in de weg zitten.

© TechPulse

Op deze manier maakt Spotify third-party-apps overbodig. Eerder gingen gebruikers aan de slag met onder meer Alfred Spotify Mini Player, Lofi Spotify Mini Player of SpotMenu. Het ontbreken van een minispeler werd tot dusver vaak genoemd als een gat in Spotify’s dienst. De Zweedse streamer kreeg de vraag al in 2019 en een community post van toen kreeg al meer dan 3.000 upvotes. Bij concurrenten als Apple Music heb je al geruime tijd een minispeler tot je beschikking.

Spotify benadrukte alvast dat het de Desktop Miniplayer eerst naar Premium-gebruikers uitrolt, waarmee ze impliceren dat het op termijn ook deel zal uitmaken van de gratis app.

Uitgelicht artikel Spotify logo Apple verhindert belangrijke Spotify-update in EU

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business