Nieuws

Samsung werkt aan terugkeer Galaxy C-reeks

Samsung smartphone
© Unsplash
Samsung bracht in 2017 voor het laatst een Galaxy C-smartphone op de markt. Met de Galaxy C55 lijkt het merk de toestelreeks terug op de kaart te zetten.

Samsung verkoopt in België momenteel drie productseries: Galaxy A, Galaxy S en Galaxy Z. Elders is het Koreaanse merk ook actief met Galaxy F- en M-modellen, maar daar zou het niet bij blijven. Het lijkt erop dat Samsung de Galaxy C-reeks weer tot leven wil wekken. Dat blijkt uit gegevens van de Google Play Console, waar informatie over de Samsung Galaxy C55 is opgedoken.

Specificaties Galaxy C55

Het aan de Play Store gelieerde platform leert ons dat de Galaxy C55 een Full HD-scherm en 8 GB RAM krijgt. Over het schermformaat en andere hardware van de C55 doet de Play Console geen uitspraken. Gizmochina weet te melden dat de smartphone wordt aangedreven door de in 2022 gelanceerde Snapdragon 7 Gen 1. Dezelfde chip is eerder door Motorola ingezet op de Razr 40.

Samsung Galaxy C55
© Samsung

Het design van de Galaxy C55 lijkt verder veel weg te hebben van de Galaxy A55. Op de achterzijde is plaats voor drie verticaal geplaatste camera’s, met rechts daarvan de flitser. De selfiecamera bevindt zich in een hole-punch-notch in het scherm. Het is nog niet bekend van welk materiaal het frame op de C55 is gemaakt.

C-serie voor China

Hoewel de Galaxy C55 in het Play Console-dashboard is opgedoken, betekent dit niet dat de Galaxy C55 de wereldwijde markt gaat bestormen. Volgens Gizmochina komt het toestel enkel in China op de markt. Wat de reden is dat het toestel dan toch in Googles systeem opdook, is niet geheel duidelijk.

Het is mogelijk dat er wel een variant op de C55 buiten China wordt uitgebracht. Naar verluidt biedt het toestel identieke specificaties aan de Galaxy F55 en M55. Die worden wel buiten China uitgebracht. België en Nederland worden daarbij echter overgeslagen: de F- en M-series zijn hier niet officieel verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business