Nieuws

MacOS 14.4.1 lost reeks problemen op

macOS en iOS beveiligingslek gedicht
© Apple
Apple heeft zopas macOS 14.4.1 beschikbaar gemaakt. De systeemupdate lost verschillende bugs op. Zo waren er tot voor kort problemen met usb-hubs en -apparaten.

Naast problemen met usb-randapparatuur ondervonden gebruikers van macOS Sonoma 14.4 problemen met Java. Die functioneerde plots niet meer op Apple Silicon Macs. MacOS 14.4.1 zou alle problemen weer van de baan helpen met gepaste bugoplossingen, maar biedt ook verbeteringen voor de beveiliging van zijn besturingssysteem.

MacOS 14.4.1 

Alle Mac-eigenaars zouden de update op het moment van publicatie moeten kunnen doorvoeren. Dat moet mogelijk wel handmatig, door de Systeeminstellingen te openen en onder het menu Algemeen door te klikken op Software-update. Het verse pakket met buildnummer 23E224 zou daar moeten klaarstaan.

Vooral wie een usb-hub wil gebruiken op een extern display dat niet herkend wordt, zal de update graag zien komen. Verder wilden bepaalde Audio Unit-plug-ins voor professionele muziekapps niet openen. Ook wie niet ‘getroffen’ werd door de bugs, wordt natuurlijk aangeraden om de laatste versie van macOS te installeren.

Uitgelicht artikel App Store apple prijsstijging Apple lanceert misschien speciale AI App Store

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business