Nieuws

Google stopt verkoop bestverkochte Pixel-telefoon ooit

Google Pixel 6a
© Google
Google heeft de verkoop van zijn populairste Pixel-smartphone ooit stopgezet. Wie via de Google Store naar de Pixel 6a surft, wordt voortaan omgeleid naar de Pixel 7a.

Het jaar waarin de Pixel 6a werd gelanceerd was volgens Google “het beste Pixel-jaar” tot dan toe. Vast staat dat de Pixel 6a dat jaar een flink deel van de Pixel-verkopen voor zijn rekening heeft genomen. De 6a was zelfs zo succesvol dat de zoekgigant het toestel tot voor kort bleef verkopen. In de Nederlandse Google Store was de Pixel 6a recent ook nog gewoon te koop. Via het Nederlandse Gomibo kan je het middenklassetoestel nog steeds kopen.

Hoogbejaarde Pixel 6a

Dat Google de Pixel 6a niet meer verkoopt, is eigenlijk niet zo verrassend. Buiten de leeftijd van de 6a staat ook de introductie van de Pixel 8a alweer voor de deur, de vervanger van de Pixel 7a. Om dan ook nog de bejaarde 6a aan te bieden, is waarschijnlijk wat overbodig, moeten ze in het Pixel-team gedacht hebben. Daarnaast is de kans groot dat de componenten simpelweg op zijn – de 6a gebruikt de eerste Tensor-chip. Die is inmiddels alweer opgevolgd door de G2 en G3.

Komst van AI-functies

In de Google Pixel 8a steekt de zoekgigant weldra de Tensor G3. Dat is Googles eerste AI-chip. Of de middenklasser dezelfde AI-functies krijgt als de Pixel 8-vlaggenschepen, zal blijken in mei als de Pixel 8a wordt gelanceerd. Dat gebeurt naar verluidt tijdens het I/O-ontwikkelaarsevent in mei.

Het prijskaartje van de Pixel 8a zal alvast een stuk hoger liggen dan die van de 6a. Dat toestel droeg bij zijn introductie in 2022 een prijs van 449 euro. Het instapmodel met 128 GB opslag van de Pixel 8a zou volgens eerdere geruchten 570 euro gaan kosten. Er komt ook een versie met 256 GB opslag, met een prijskaartje van 630 euro.

Het scherm van de Pixel 8a moet alvast identiek zijn aan dat van de Pixel 8. Google zou het scherm zelfs bij dezelfde leveranciers inkopen: Samsung en BOE.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business