Nieuws

Xbox Series X zonder disc drive op komst?

Xbox Series X
© Exputer
Microsoft werkt naar verluidt aan een nieuwe versie van de Xbox Series X. Het zou om een witte console gaan die geen schijfstation meer heeft.

Het grote onderscheid tussen de Xbox Series X en Series S was tot nog toe dat die laatste enkel digitale games afspeelt en dus geen disc drive heeft. De Series X heeft ook iets krachtigere hardware. Uit gelekte beelden (via Exputer) en documenten (The Verge) blijkt dat Microsoft voordat het een compleet herontworpen Xbox Series X op de markt gaat brengen, eerst een Xbox Series X zonder disc drive zal voorstellen.

Er doen al langer geruchten de ronde over een discloze Xbox Series X. Exputer berichtte vorige maand al dat Microsoft een Xbox Series X zonder optische disclezer op de markt zou brengen, ergens tussen juni en juli. De verkoopprijs zou 50 tot 100 dollar lager kunnen liggen dan die van de huidige Xbox Series X.

Facelift Xbox Series X

Vorig jaar stak nog een ander gerucht de kop op: Microsoft zou zijn Xbox Series X een complete redesign willen geven. Zo zou de console cilindervormig worden, in november van dit jaar op de markt komen en zo’n 500 dollar gaan kosten. Het toestel met codenaam ‘Brooklin’ zou naar verluidt Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.2 ondersteunen en aan de voorkant een usb-c-poort krijgen. Een nieuwe versie van de CPU/GPU zou tot 15 procent energiezuiniger zijn.

Sinds die laatste geruchten, heeft Xbox-baas Phil Spencer al het één en ander ontkend. Volgens de gamegoeroe was de info gebaseerd op een planning die nog in zijn kinderschoenen stond en dus niet meer accuraat is. “Het is voor ons team lastig om te moeten vaststellen dat hun werk op die manier gedeeld wordt, want er is al zoveel veranderd en zoveel om enthousiast over te zijn, nu en in de toekomst”, zei Spencer onlangs op X. “We zullen de echte plannen delen wanneer we daar klaar voor zijn”, besloot hij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business