Nieuws

Apple steekt vouwbare iPhone mogelijk in de ijskast

Apple
© iStock / PhillDanze
Het is nog maar de vraag of Apple de ontwikkeling van een vouwbare iPhone of iPad doorzet. Apple zou de lancering al hebben doorgeschoven naar het eerste kwartaal van 2027.

Apple is de enige grote smartphonefabrikant die nog geen vouwbare apparaten op de markt heeft gebracht. Dat er intern aan gewerkt wordt, is welhaast zeker, maar wanneer we de eerste Apple-foldable kunnen verwachten, is onduidelijk. In februari werd gesuggereerd dat de introductie pas in 2026 of 2027 zou plaatsvinden. Volgens het Koreaanse The Elec werkt Apple niet aan een opvouwbare iPhone, en wil het juist een vouwbare iPad willen onthullen. Het eveneens Zuid-Koreaanse Alpha Biz stelt dat de Apple-top de lancering van zo’n foldable inmiddels naar 2027 heeft doorgeschoven.

De oorzaak hiervan ligt volgens de publicatie bij de hoge kwaliteitseisen van Apple. Deze eisen zijn zo hoog dat het bedrijf nog geen geschikte onderdelen heeft kunnen vinden. Zelfs schermgigant Samsung lukte het niet om Apple te overtuigen, zo bleek vorige maand. Onder Apples testomstandigheden zouden Samsung-schermen al na enkele dagen stuk gaan. Hierdoor zijn ze niet geschikt bevonden voor Apples vouwbare apparaat.

Onderhandelingen met Samsung en LG

Desondanks zou Apple momenteel met Samsung en LG onderhandelen over schermen voor vouwbare apparaten. Deze schermen moeten half zo dik zijn als de huidige oledpanelen in iPhones. Bovendien wil Apple dat de vouwnaad ‘nauwelijks zichtbaar is’. Of de schermfabrikanten aan deze eisen kunnen voldoen, is nog de vraag.

Sommige analisten zijn somber over de toekomst van Apples vouwbare smartphone. Ze verwachten dat Apple het project op korte termijn in de ijskast zal steken vanwege tegenvallende technologische ontwikkelingen. Of het project ooit weer uit de ijskast komt, zal afhangen van de toekomst van de vouwbare markt.

Apple Vision-team

Dat lijkt overigens niet meteen te gebeuren. Het bedrijf zou nog steeds actief werken aan de ontwikkeling van twee fliptelefoons. Het oledscherm aan de binnenzijde van de telefoon zou 8 inch groot zijn, terwijl het coverscherm 6 inch meet. Voor de ontwikkeling van deze smartphones zou Apple zelfs een deel van het Apple Vision-team hebben aangetrokken. Zij gaan zich voorlopig op foldables richten.

Het laatste woord over de toekomst van Apple-foldables is nog niet gezegd, dat is wel duidelijk. De toekomst van dit soort producten lijkt echter wel onder druk te staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business