Nieuws

Apple ondersteunt RCS vanaf de herfst, verklapt Google

RCS
© iStock / ipuwadol
Vanaf deze herfst zullen iPhones ondersteuning bieden voor RCS. Alleen: het is niet Apple die dat vertelt, maar Google.

Komende herfst is het zo ver: Android- en iPhone-gebruikers zullen dan RCS-berichten naar elkaar kunnen sturen. Apple zelf zei nog niets over de RCS-ondersteuning, maar Google verklapte dat de ondersteuning later dit jaar rond moet zijn.

Groene bubbels, maar dan beter

Eind vorig jaar deed Apple een toegeving. De technologiegigant zet al jaren in op een ecosysteem waar iMessage een belangrijk deel van uitmaakt. In Europa is dat niet zo aanwezig, maar in de VS worden regelmatig discussies gevoerd over de groene en blauwe tekstballonnen bij Apple. “Groene” gesprekken heb je met mensen die geen iPhone hebben, waardoor je geen toegang hebt tot een groot aantal functies. Zo kan je niet zien wanneer iemand typt, krijg je geen automatische leesbevestigingen en kan je ook geen foto’s in hoge kwaliteit doorsturen.

Dat komt doordat iPhones, naast iMessage-berichten, alleen sms’jes kunnen sturen. Dat terwijl Android-telefoons al langer gebruik maken van de RCS-standaard. Die vormt een uitbreiding op sms, en brengt tal van extra functies met zich mee. Google probeert Apple al langer te overtuigen om de standaard te gebruiken en haalde eind vorig jaar die slag uiteindelijk thuis.

Per ongeluk online

Behalve het feit dat de ondersteuning er komt, wilde Apple niets kwijt over een termijn of wanneer je RCS mag verwachten. Het lijkt er nu op dat dit voor deze herfst zal zijn. Op een pagina over RCS had Google het kort over de RCS-ondersteuning voor iPhones. Daar staat het volgende te lezen: “Apple heeft aangekondigd dat het RCS ondersteunt vanaf de herfst in 2024”. Het bewuste bericht is inmiddels van de website verdwenen, maar niet voordat 9to5Google er een screenshot van kon nemen.

De boodschap in kwestie. © Google

1 miljard RCS-gebruikers

In november vorig jaar maakte Google bekend dat RCS al een miljard gebruikers telde. Om dat te vieren, maakte Google bekend dat het aan enkele nieuwe functies voor de berichtenstandaard werkt. De zoekgigant bracht schermeffecten en Photomoji naar de standaard, en bakte meteen de mogelijkheid om een profiel te maken in. Of die nieuwe functies ook op iPhones opduiken, zal deze herfst moeten blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business