Coolblue laat je nu online betalen met ecocheques

Coolblue
© Coolblue
Coolblue laat klanten per direct via de website en in de app afrekenen met ecocheques van Monizze, Pluxee en Edenred. Voorheen kon je alleen in de winkel met ecocheques betalen.

Ecocheques worden door veel retailers enkel in fysieke winkels geaccepteerd als betaalmiddel. Wie ze toch liever online wil uitgeven, kan voortaan terecht op Coolblue.be of in de Coolblue-app. Dat meldt de Nederlandse retailgigant dinsdag in een persbericht. De drie grootste kaartaanbieders van België worden per direct ondersteund: Monizze, Pluxee (voorheen Sodexo) en Edenred.

Betalen met ecocheques

De betaalmogelijkheid verschijnt wanneer je één of meer producten in je winkelmandje hebt die met ecocheques betaald kunnen worden. Klanten voeren vervolgens hun kaartgegevens in. Het betaalsysteem bekijkt vervolgens hoeveel tegoed je nog hebt. Is het volledige bedrag voldaan, dan is de bestelling afgerond. Moet je nog iets meer betalen, dan kan dit met andere betaalopties. Dat geldt ook voor producten die je niet met ecocheques kunt betalen.

Coolblue zegt momenteel zo’n 1.500 ecocheques-producten in zijn assortiment te hebben. Het gaat dan onder andere om droogkasten, wasmachines en televisies. Ook smartwatches en sporthorloges van onder andere Apple, Fitbit, Polar en Samsung kan je met ecocheques betalen. Of apparaten met ecocheques gekocht kunnen worden, hangt vaak af van het energielabel. Bij smartwatches geldt die beperking niet.

Online betalen bij Krëfel

Coolblue is de grootste webwinkel die ecocheques als online betaalmiddel toevoegt. Eerder kwam Krëfel al met de mogelijkheid om de cheques online uit te geven. Wie Edenred-cheques heeft, kan deze echter niet online uitgeven bij Krëfel. Dat is nu dus wel mogelijk bij Coolblue. MediaMarkt, de grootste concurrent voor Coolblue, laat je voorlopig enkel in de winkel afrekenen met de cheques.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business