Nieuws

Wish vanaf nu te bekijken op Disney+

Wish op Disney+
© Disney
Wish, de nieuwste film van Walt Disney Animation Studios, is vanaf nu te bekijken op de streamingdienst Disney+.

Wish is de nieuwste film van de makers van onder andere Frozen en Moana en viert de 100ste verjaardag van het bedrijf. De film was sinds 22 november te zien in de cinema, en is vanaf nu ook te bekijken op Disney+. Daarmee zet de streaminggigant de trend verder van zijn nieuwe bioscoopfilms snel uit te brengen op de dienst.

Verhaal van Wish

Het verhaal speelt zich af op het eiland Rosas, het ‘koninkrijk der wensen’. Het hoofdpersonage, Asha, ontdekt dat hun leider niet het beste voor heeft met zijn volk. Ze wenst om verbetering van de situatie. Haar wens is zo krachtig, dat hij beantwoord wordt door een kosmische kracht: een ster, genaamd Star, daalt uit de hemel om haar te helpen. Helaas zijn er kapers op de kust die de kracht willen stelen. Zal ze weer vrede kunnen brengen in het koninkrijk?

De hoofdrol van Asha wordt vertolkt door musicalster Ariana DeBose in de Engelse versie, met Chris Pine als King Magnifico. Charlotte Campion speelt de hoofdrol in de Vlaamse versie, met Kobe Van Herwegen als Valentino.

2D & 3D

De film combineert traditionele 2D-achtergronden met moderne 3D-visuals. Disney haalt, voor hun 100ste verjaardag, de oude technieken van onder andere hun eerste film Sneeuwwitje uit de kast. Waterverf-achtige achtergrondafbeeldingen worden in deze film gecombineerd met de nieuwst CGI-technieken bij personages om een combinatie te bieden tussen oud en nieuw.

Hoewel de film ook nog in de cinema speelt, is hij nu ook beschikbaar om te streamen op Disney+.

Uitgelicht artikel Disney+ streamingtips april Disney+ België: de beste nieuwe films en series voor april 2024
disneyDisney plusdisney+filmwalt disney

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals