Assistant in Android Auto weigert Waze te openen

Google Maps op Android Auto
© Google
Google Assistant in Android Auto 11.7 kan naar verluidt enkel nog navigatie-opdrachten naar Google Maps versturen. Andere navigatie-apps worden hierdoor de pas afgesneden.

Google is na het paasweekend gestart met de uitrol van Android Auto 11.7. De zoekgigant houdt details over de wijzigingen in het automotive OS zoals gewoonlijk geheim, en deelt enkel de grotere updates. Zo kreeg Android Auto 11 de mogelijkheid om de pictogrammen van je smartphone te spiegelen en kan je zelf een achtergrond instellen. Vermoedelijk lost versie 11.7 bugs op, maar introduceert tegelijkertijd ook een grote bug.

Navigatie-apps van derden

De Assistant lijkt in Android Auto 11.7 niet meer te kunnen samenwerken met navigatie-apps van derden. Alle navigatie-opdrachten worden in Google Maps uitgevoerd, zelfs als een gebruiker de digitale assistent van Google vraagt om de navigatie in apps als Waze of Sygic te openen, zo meldt het Roemeense Auto Evolution. Niet alle telefoons lijken door de bug te zijn getroffen. Op een Samsung Galaxy S22 Ultra met versie 11.7 werd het verzoek namelijk probleemloos verwerkt.

Bètafase overgeslagen

De oorzaak van dit probleem is onduidelijk. Mogelijk is er simpelweg een bug in de Assistant geslopen. Het zou niet de eerste keer zijn: eerder dit jaar weigerde de spraakassistent opdrachten aan te nemen en kregen gebruikers steevast de foutmelding “Oeps, er is iets misgegaan”. Die bug is inmiddels opgelost.

Dat de bug in Android Auto 11.7 kon ontstaan, heeft er mogelijk mee te maken dat Google de bètafase heeft overgeslagen. De bugs die normaliter in die fase worden opgelost, zitten nu dus nog in de update.

Gebruikers kunnen overigens nog wel gewoon andere navigatie-apps gebruiken. Je moet dan wel handmatig het adres ingeven of de ingebouwde spraakassistent van de kaartenapp gebruiken. Wie graag gebruikmaakt van Maps heeft hier uiteraard weinig last van, maar het is te hopen dat de bug snel wordt opgelost.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business