Nieuws

Google Assistant weigert dienst na Android Auto-update

Google Maps op Android Auto
© Google
Google Assistant zou plots dienstweigeren na een recente Android Auto-update. Gebruikers melden dat de problemen zijn ontstaan na de update naar Android Auto 11.1.

Gebruikers van Google Assistant op Android Auto melden sinds kort dat de digitale assistent hen weigert te bedienen. “Oeps, er is iets misgegaan”, klinkt de melding van de Assistant wanneer ze de spraakicoontjes in Android Auto aantikken. Bestemmingen invoeren zonder het scherm aan te raken of handsfree een telefoongesprek starten, is hierdoor niet mogelijk. Muziekbediening, om tracks te wisselen in bijvoorbeeld Spotify of YouTube Music, is eveneens getroffen door de bug.

Android Auto 11.1

De oorzaak van de Assistant-bug is nog onduidelijk. Sommige gebruikers melden dat het probleem is ontstaan na de uitrol van Android Auto 11.1. Anderen speculeren dan weer dat het ligt aan een recente update van de Google-app. Dat laatste zou ook de meest voor de hand liggende oorzaak zijn, aangezien Googles Assistent is geïntegreerd in de Google-app voor Android-telefoons.

Een andere mogelijkheid is dat het een samenspel is van beide updates. Mogelijk heeft het Google-app-team de update niet getest met Android Auto 11.1 en zit er een wijziging in het OS waardoor de Assistent plots niet kan worden opgeroepen. Google heeft vooralsnog niet gereageerd op het probleem. Het is dus niet duidelijk of er al direct werk van wordt gemaakt.

Uitgelicht artikel Android Auto Android Auto krijgt handige ontkoppel-knop

Update de Google-app

Gebruikers die last hebben van de Assistant-bug wordt aangeraden te controleren op updates van de Google-app in de Play Store. Staat er een update klaar voor Android Auto? Installeer deze dan ook meteen. Een herstart van je smartphone na de update kan geen kwaad. Het systeem moet beide apps dan opnieuw starten, wat mogelijk de bug oplost.

Biedt dit geen soelaas, dan rest er niets anders dan wachten op een update. Gezien de assistent één van de belangrijkste functies in Android Auto is, zou dat echter niet lang mogen duren. Helaas weten we uit het verleden dat Google niet de allersnelste is met het oplossen van bugs in Android Auto. De ontwikkelaar doet er bijvoorbeeld al meer dan een jaar over om een bug in de Coolwalk-functie op te lossen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business