Nieuws

YouTube lanceert multiview-camera voor Coachella

YouTube Multiview
© YouTube
YouTube introduceert een nieuwe functie waarbij je de camera zelf kan besturen voor de livestream van het muziekfestival Coachella.

YouTube zal dit jaar de officiële livestream van het Coachella-muziekfestival verzorgen, zoals ze dat elk jaar doen. Dit jaar introduceert de videodienst iets nieuws: je kan naar meerdere concerten tegelijk kijken.

De Multiview-functie, waarmee kijkers meerdere livestreams tegelijkertijd op hetzelfde scherm kunnen bekijken terwijl ze naar één audiokanaal luisteren, zal beschikbaar zijn voor kijkers van de festivalstream op elke YouTube TV-app, zonder dat ze zich hoeven te abonneren op YouTube TV, kondigde het platform donderdag aan.

De livestream vindt plaats tijdens twee weekends: 12 tot 14 april en 19 tot 21 april. In die livestream zullen gebruikers tot vier verschillende podia tegelijk kunnen bekijken. Je kan de audio telkens veranderen naar wat je wil horen, en kan er ook voor kiezen om één podium in een groot scherm te bekijken.

Uitgelicht artikel YouTube logo YouTube gaat veel vaker Shorts aanbevelen

Samenwerking met Coachella

YouTube en Goldenvoice, de producent achter het Coachella Valley Music and Arts Festival, hebben al 12 jaar een exclusief contentpartnerschap, waardoor fans beide weekends van het muziekfestival gratis kunnen streamen op het officiële YouTube-kanaal. YouTube betaalt een licentievergoeding om de exclusieve livestream van het festival te tonen. Optredens zoals Beyonce’s set in 2018 of Blackpinks uitvoering van “Typa Girl” vorig jaar leverden miljoenen views op.

Coachella is een jaarlijks terugkerend muziek- en kunstfestival dat plaatsvindt in Indio, Californië. Het trekt een mix van bekende artiesten en opkomende talenten uit diverse genres, waaronder pop, rock, hip-hop en elektronische muziek. Dit jaar zijn de headliners Lana Del Rey, Tyler The Creator en Doja Cat. Naast de muziek biedt Coachella ook kunstinstallaties, culinaire ervaringen en diverse activiteiten.

De livestream vindt, door tijdsverschil, plaats wanneer het hier nacht is. Ze zullen de livestream-line-up van elke dag herhalen na het laatste optreden van de avond, dus in Europa kunnen we ook het festival meepikken. Je kunt ook hoogtepunten van optredens on demand bekijken op het Coachella YouTube-kanaal om de momenten opnieuw te beleven. Eerder kondigde het platform ook een nieuwe lay-out voor zijn tv-app aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business