Nieuws

YouTube krijgt nieuwe lay-out op TV

YouTube TV
© iStock / Onfokus
YouTube krijgt een nieuw design op zijn TV-app. Deze update geeft meer aandacht aan reacties en multitasking.

Google heeft via een blogpost aangekondigd dat het de YouTube-app voor televisies een nieuw likje verf geeft. Deze update focust op meer interactiviteit en op het tonen van meer informatie gerelateerd aan je video, voor een betere gebruikerservaring.

Als je momenteel de reacties, likes, views, uploaddatum of beschrijving wil weergeven of meer informatie over de video wil bekijken, komt dit in een kaart bovenop de video te staan. Dit verspert de video en zorgt ervoor dat vele kijkers er geen gebruik van maken, volgens Google. Dit zal nu veranderen. Dezelfde kaart komt naast de video te staan, zoals je hieronder kan zien. De video wordt zo een beetje verkleind.

YouTube vergelijking oude en nieuwe TV-app
© Google

Google heeft niet aangekondigd wanneer en hoe de update beschikbaar wordt. Sommige gebruikers melden de veranderingen al te zien op hun scherm. Google wil in de toekomst dezelfde functionaliteit gebruiken voor nieuwe ervaringen, zoals het kopen van producten in de video of live scoreborden van een sportwedstrijd.

Uitgelicht artikel Spotify Spotify introduceert muziekvideo’s

Prototypes YouTube

Het techbedrijf heeft verschillende prototypes gemaakt om deze nieuwe lay-out uit te testen. Het maakte drie verschillende designs, waarin je op verschillende manieren nog controle had over de video. Na een experiment met een testpubliek werd duidelijk dat de video niet bedekt mag worden, en dat je het eenvoudig moet kunnen gebruiken.

YouTube voert ook updates door op hun website en mobiele app. Zo stopt het bedrijf met aanbevelingen voor niet-ingelogde gebruikers op hun website, wordt picture-in-picture-modus mogelijk gratis en laat YouTube Music je eindelijk podcasts sorteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business