Nieuws

YouTube maakt picture-in-picture mogelijk gratis in Europa

Picture-in-picture YouTube iOS
De picture-in-picture-modus van YouTube wordt mogelijk gratis in Europa. De functie laat je toe om video's boven andere apps af te spelen.

YouTube biedt de picture-in-picture-modus al langer aan voor zijn gebruikers. De functie laat je video’s bekijken terwijl je andere apps gebruikt. De video speelt dan af in een hoekje van je scherm en je kan dat kadertje dan makkelijk verplaatsen naar een andere plek. De feature is beschikbaar op Android & iOS, maar enkel voor abonnees van YouTube Premium. De functie was eerst gratis, maar na een tijdje heeft YouTube die betalend gemaakt.

Dat gaat nu misschien veranderen. Volgens Android Police en verschillende meldingen op sociale media hebben bepaalde Europese gebruikers de functie ontdekt in hun app. Ze maken gebruik van de picture-in-picture-modus, terwijl ze gratis gebruikers zijn.

Google deed nog geen aankondiging over de aanpassing. Op de hulppagina staat nog steeds dat je YouTube Premium nodig hebt om picture-in-picture te gebruiken. Mogelijk is dit dus een fout in de app, maar misschien zijn ze de optie aan het uitrollen voor iedereen.

In de VS is deze functie al langer gratis beschikbaar. Om er gebruik van te maken, moet je het handmatig activeren. Bij de instellingen in de app ga je naar Algemeen -> Picture-in-picture modus. Door uit de app te gaan terwijl een video speelt, wordt de modus geactiveerd.

Uitgelicht artikel YouTube logo Samsung omzeilt YouTube Premium-functie met One UI 6

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business