Nieuws

YouTube stopt met aanbevelingen voor niet-ingelogde gebruikers

YouTube Premium hogere prijzen
© Unsplash / Javier Miranda
YouTube stopt met het aanbevelen van video’s op de homepage aan gebruikers die niet ingelogd zijn. Andere tabbladen blijven beschikbaar.

In een opvallende zet besliste YouTube om te stoppen met aanbevelingen voor gebruikers zonder account. Voorheen konden gebruikers direct op de homepagina aangeraden video’s bekijken, maar nu is dit niet meer mogelijk. Op incognito-tabbladen zijn de aanbevelingen ook verdwenen.

De YouTube-homepagina is vanaf nu een lege pagina, waarin te lezen valt dat je moet zoeken om aan de slag te gaan. Google meldt dat het de YouTube-geschiedenis nodig heeft om aanbevelingen te krijgen. Wel kan je nog terecht op tabbladen zoals ‘Trending’ en ‘Nieuws’ om de laatste trends te volgen. Wanneer je een video bekijkt, zijn er ook nog steeds aanbevelingen van gelijkaardige video’s in de rechterzijbalk. De verandering geldt dus enkel voor de homepagina.

Uitgelicht artikel X X denkt aan YouTube-achtige streamingapp

Veranderingen in YouTube

Waarom YouTube deze aanpassing doorvoert, is niet duidelijk. Mogelijks vloeit het voort uit de nieuwe regelgeving rond privacy in de Digital Markets Act in de EU, maar dit is een verandering over de hele wereld. Een andere mogelijkheid is dat Google meer incentive wil geven aan gebruikers om in te loggen en hun kijkgeschiedenis aan te zetten, door het leeghalen van de homepage.

YouTube heeft er ook recent voor gezorgd dat gebruikers op Xiaomi-smartphones geen video’s op de achtergrond kunnen bekijken. Dit om meer mensen naar hun Premium-abonnement te leiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business