Nieuws

Microsoft brengt nieuwe widgets naar Windows 10

Windows 10 21H2
© iStock
Microsoft heeft een grote update voor Windows 10 uitgebracht, versie KB5036892. Daarin lost het een aantal kwetsbaarheden op. Ook komt de update met enkele nieuwe widgets.

Windows 10 krijgt in principe al geruime tijd geen nieuwe functies meer. De komst van de Copilot-chatbot naar het verouderde besturingssysteem was dan ook enigszins verrassend. Met de recente Patch Tuesday-update krijgt Windows 10 echter ineens een reeks widgets voor het vergrendelscherm. Deze widgets werken met het Microsoft News-platform, en tonen onder andere nieuws, sportuitslagen en nieuwsitems. Ook is het mogelijk om widgets te laten tonen met de beursresultaten van die dag. De gebruiker kan zelf kiezen welke widgets op het vergrendelscherm worden weergegeven.

De KB5036892-update omvat ook Microsofts Spotlight-functie voor achtergronden. Deze functie werd in 2022 uitgebracht op Windows 11 en is nu dus ook beschikbaar voor Windows 10. Met Spotlight kun je op gezette tijden automatisch nieuwe bureaubladachtergronden laten instellen. De beelden die je te zien krijgt, zijn afhankelijk van het aanbod van achtergronden op Bing.

Bugoplossingen voor Windows 10

Microsoft heeft ook een reeks bugoplossingen voor Windows 10 uitgebracht. Zo is er een bug opgelost die het openen van het aanraaktoetsenbord verhinderde. Verder verhelpt de update een bug in het promotiesysteem. Deze bug zorgde ervoor dat er soms onverwacht een melding over ‘Waarom je moet upgraden naar Windows 11’ werd getoond tijdens het inloggen, terwijl het apparaat niet geüpgraded kon worden.

KB5036892 verbetert ook de stabiliteit en betrouwbaarheid van de Windows-zoekmachine. Tot slot meldt Microsoft dat “de systeemprestaties en stabiliteit” van Windows 10 zijn verbeterd.

Digital Markets Act-update

De zoekmachine toont in de Europese Economische Zone voortaan ook highlights van de zoekresultaten. Deze update maakt deel uit van Microsofts wijzigingen aan de zoekmachine in het kader van de Europese Digital Markets Act-wetgeving.

Microsoft rolt KB5036892 uit naar alle Windows 10-systemen op versies 21H2 en 22H2. Gebruikers kunnen via het instellingenmenu handmatig naar de update zoeken. De update zal op korte termijn naar alle gebruikers worden uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business