Nieuws

Facebook Messenger laat je nu HD-foto’s en bestanden verzenden

Facebook Messenger
© Unsplash / Brett Jordan
Facebook Messenger, een van de twee berichtendiensten van Meta, krijgt er een aantal nieuwe functies bij. De nieuwe functies gaat het lenen bij WhatsApp, de andere berichtenapp van Meta.

Als het om berichtenapps gaat, dan is WhatsApp ongetwijfeld een van de meest doorontwikkelde applicaties die er zijn. Bijna wekelijks krijgt de app een nieuwe update, en Meta experimenteert in de bètaversies volop met nieuwe functies. De ontwikkeling van Messenger volgt een eigen weg en ritme, dat minder snel is dan bij WhatsApp. Het verbaast dan ook niet echt dat Messenger een aantal populaire WhatsApp-functies leent.

Foto’s in HD-kwaliteit

Een van de functies die meteen zal opvallen, is de mogelijkheid om foto’s in HD-kwaliteit te versturen. Nu: die HD-noemer geldt enkel voor video’s, die doorgestuurd kunnen worden met een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels. Voor stilstaande beelden gaat het eigenlijk om UHD-kwaliteit, ook wel 4K genoemd.

De functie werkt net zoals in WhatsApp. Tijdens het versturen van een afbeeldingen, zal je kunnen kiezen in welke kwaliteit je die verzendt. Met de HD-optie verstuur je de foto in hoge kwaliteit, terwijl de SD-optie de afbeelding in de gekende, lagere kwaliteit verzendt. Messenger biedt die optie zodat je kan besparen op mobiele data als dat nodig is. Ontvang je een foto in hoge kwaliteit? Behalve aan de afbeelding zelf, zal je dat ook kunnen zien aan een HD-icoontje. Dat komt in de rechterbovenhoek van HD-foto’s te staan.

Groepalbums

Daarnaast voorziet Meta ook een nieuwe mogelijkheid voor die foto’s. Tenminste: als je ze verstuurt in groepchats. Daar kan je nu, met alle groepsleden, een gedeeld album maken. Die optie zie je verschijnen wanneer je foto’s verstuurt. Je kan ze ook bovenhalen door afbeeldingen lang ingedrukt te houden en daar voor de optie “voeg toe aan album” toe te voegen.

Zo zullen de groepsalbums in Facebook Messenger eruit zien. © Meta

Bestanden doorsturen

Meta maakt het ook wat makkelijker om bestanden door te sturen via Messenger. Daar kan je nu bestanden doorsturen met een maximale grootte van 100 MB. Messenger doet bovendien niet moeilijk over bestandsformaten. Je kan PDF’s, Excel- en Word-bestanden doorsturen, maar bijvoorbeeld ook zip-archieven. De optie om bestanden te versturen, verschijnt onder het plusje naast de berichtenbalk.

Bestanden zullen als bericht in het gesprek verschijnen. © Meta

Tot slot krijgen gebruikers ook in Facebook Messenger een QR-code. Die kan je laten scannen, zodat mensen je meteen terugvinden op de berichtendienst. Op die manier kan je meteen beginnen chatten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business