Nieuws

AI-toolset Magic Editor straks vrij te gebruiken in Google Foto’s

magic editor
© Google
Op 15 mei maakt Google Foto's zijn AI-toolset Magic Editor beschikbaar voor alle gebruikers. De techreus is dus niet van plan ze achter een betaalmuur te steken.

Concreet gaat het om de Magic Editor (om een foto bij te lichten of op te fleuren), Photo Unblur (wazige beelden verscherpen) en Magic Eraser (ongewenste objecten uit de foto verwijderen), maar ook Portrait Light (voor een betere belichting bij portretfoto’s). Je zal die features ook op meer apparaten kunnen gebruiken, waaronder extra Pixel-telefoons en -tablets. Dat maakte Dina Berrada, Director of Product Management bij Google Foto’s, bekend op de officiële Google Blog.

“Met de juiste bewerkingstools kunnen je foto’s écht goed uit de verf komen. Google Foto’s heeft verschillende features die je foto’s helpen verbeteren, zonder dat je over professionele vaardigheden moet beschikken. Het gaat van het verwijderen van een afleidend element in de achtergrond, tot het oplossen van de waas in een knap kiekje. We brengen die mogelijkheden nu naar nog meer gebruikers”, aldus Berrada.

Magic Editor en knappe nabewerking

In de blog demonstreert de Google de AI-effecten met een voor en na. Maakte je een foto met de ideale samenstelling, maar sta je er wat wazig op? Dan is Photo Unblur je vriend. De Magic Eraser is dan weer handig in de strijd tegen zogenaamde photo bombers die het perfecte plaatje (vaak in de achtergrond) verpesten. Ook de prestaties van Portrait Light ogen indrukwekkend: wat een verschil dat belichting maken kan.

Magic Editor werd vorig jaar geïntroduceerd op de Pixel 8- en Pixel 8 Pro-smartphones van Google. Artificiële intelligentie is in staat om gebruiker te assisteren bij correcties waar vroeger wel wat vakkennis voor vereist was. Google laat weten dat Magic Editor nu op alle Pixel-toestellen beschikbaar zal zijn. Tot slot kunnen alle Android- en iOS-gebruikers van Google Foto’s maandelijks tot 10 Magic Editor-bewerkingen gratis opslaan. Om die limiet te overschrijden heb je wel een Pixel-toestel of Google One-cloudabonnement nodig (2 TB of meer).

Google gaat de update vanaf 15 mei gefaseerd uitrollen naar recente Pixel-telefoons en uiteraard rechtstreeks in de Google Foto’s-applicatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business