Nieuws

Webversie WhatsApp krijgt eindelijk een nieuwe zijbalk

WhatsApp
© iStock / stockcam
De webversie van WhatsApp komt voortaan met een handige zijbalk. Bètagebruikers van WhatsApp zien de zijbalk als eerste verschijnen.

WhatsApp test vrijwel wekelijks nieuwe functies. Eerder deze maand kwam naar buiten dat er wordt gewerkt aan verbeterde chatvergrendeling voor gekoppelde apparaten. Daarnaast kan je sinds kort 3 berichten vastzetten in een WhatsApp-gesprek. Voor de webversie herwerkte WhatsApp deze keer de navigatiestructuur met een nieuwe zijbalk. Eerder stonden de knoppen nog bovenaan de applicatie.

Zijbalk in webinterface

Via de zijbalk krijgen gebruikers in één oogopslag alle tabbladen te zien, waaronder die voor Status, Community, Gearchiveerde gesprekken en Berichten met ster. Ook kan je direct de instellingen van de chatdienst openen. Een deel van die knoppen was voorheen verborgen achter de drie puntjes.

WhatsApp zijbalk webversie
© WaBetaInfo

Op termijn zal je ook vergrendelde gesprekken via de zijbalk kunnen benaderen. Momenteel is die functie nog volop in ontwikkeling. Dat geldt overigens ook voor de zijbalk. In eerste instantie is deze enkel beschikbaar voor een handvol bètagebruikers. Mogelijk duurt het nog enkele maanden voordat iedereen de nieuwe zijbalk ziet verschijnen, schrijft WaBetaInfo. De nieuwsblog meldt dat de uitrol met bètaversie 2.3000.1012734542 van start is gegaan.

Uitgebreidere testen met Meta AI

WaBetaInfo haalt verder aan dat de chatdiensten zijn testen met Meta AI heeft uitgebreid. Eerder was de AI-chatbot enkel beschikbaar in de VS. Gebruikers in “specifieke landen” die WhatsApp in het Engels ingesteld hebben staan, zouden de AI nu kunnen zien verschijnen. Kunnen is het kernwoord: slechts een kleine groep gebruikers kan de chatbot nu al testen. De website zegt signalen te hebben ontvangen uit India, maar ook in andere landen zou de uitrol stilaan op gang komen.

Zoals gewoonlijk duurt het even voordat bedrijven hun AI-diensten in de EU aanbieden. Strenge EU-privacyregels liggen daar waarschijnlijk aan ten grondslag. Bedrijven moeten bij het trainen van hun AI rekening houden met de privacywetgeving. Ook bij het gebruik van de AI speelt privacy een rol – data mag immers niet zomaar worden bewaard en gebruikt. Zodoende zal het mogelijk nog even duren voordat Meta AI voor chatdiensten als WhatsApp in de Europese Unie arriveert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business