Nieuws

Lanceringsdatum OnePlus Pad 2 is bekend

OnePlus Pad Go
© OnePlus
OnePlus lijkt de Pad 2 later dit jaar te onthullen. Vorig jaar verscheen de eerste OnePlus Pad nog in het voorjaar, vlak na de onthulling van de vlaggenschiptelefoon.

Mogelijk heeft die vertraging te maken met de komst van de allereerste Pad Go. OnePlus lanceerde die tablet vorig jaar al in India voor een prijs van omgerekend 230 euro. Op korte termijn zal OnePlus de Pad Go echter ook in Europa lanceren, bleek vrijdag uit berichtgeving op Instagram. Tegelijkertijd komt er ook een op Europa gerichte versie van de Watch 2 op de markt. Verder in de toekomst is de Chinese fabrikant van plan de OnePlus Pad 2 te onthullen. Dat meldt de Duitse geruchtenmaker Max Jambor via X.

De Pad 2 wordt volgens geruchtenmaker Max Jambor in de “tweede helft van 2024” onthuld. Dat betekent dat de tweede generatie OnePlus-tablet pas in of na de zomer op de markt komt. De onthulling vindt mogelijk plaats tijdens de IFA in Berlijn in september. De eerste Pad is tegen die tijd al meer dan een jaar oud, wat voor OnePlus opvallend is, maar in dit productsegment gebruikelijk. Ook Apple en Samsung houden hun tablets vaak meer dan een jaar op de markt, zeker in de lagere prijsklasse waar prestaties minder belangrijk zijn.

Of de OnePlus Pad 2 ook in die lagere prijsklasse valt, is nog onduidelijk. Jambor rept in zijn bericht op X alleen over het lanceringsmoment. De eerste Pad kwam voor 499 euro op de markt. Hiervoor kreeg je een 11,61-inch lcd-scherm, de MediaTek Dimensity 9000 uit 2021, 8 GB RAM en 128 GB opslag. De 9.510mAh-batterij kon je vlot opladen met de 67W-lader, een stuk sneller dan de 30 watt lader van iPads.

Snapdragon 8S-chipset

Net als Apple biedt OnePlus ook accessoires voor de Pad, zoals een magnetisch toetsenbord en hoesje. Wat het Chinese merk precies van plan is met de Pad 2, wordt in de tweede helft van het jaar duidelijk.

We verwachten in ieder geval dat de tweede Pad weer behoorlijk vlot zal presteren. De goedkopere Snapdragon 8S Gen 3 zou een perfecte kandidaat zijn voor de Pad 2. Deze chip is iets goedkoper dan de Snapdragon 8 Gen 3, maar biedt vergelijkbare prestaties. Oledschermen hoef je echter niet te verwachten, tenzij OnePlus de prijs van zijn tablet fors verhoogt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business