Nieuws

Android Auto maakt navigatie in 3D toegankelijker

Android Auto
© Google
Google maps zorgt ervoor dat 3D-gebouwen nu automatisch verschijnen in Android Auto. Ook in CarPlay zal dat het geval zijn.

Wie navigeert met Google Maps, weet ondertussen dat er een 3D-weergave in de app zit. Daarbij laat Google alle gebouwen in 3D zien, zodat visueel duidelijker wordt waar je je bevindt. De 3D-gebouwen zitten al langer in de navigatieapp, maar komen sinds dit jaar ook tevoorschijn tijdens het navigeren. Nu komen de gebouwen ook in Android Auto uit de grond.

Instelling wordt gesynchroniseerd

Die functie zit in de laatste update voor Google Maps op Android. Tenminste: dat is het geval als je de bètaversie van Maps gebruikt. In versie 125 ziet AssembleDebug een kleine wijziging. Waar je in het verleden die 3D-weergave op Android Auto zelf nog moest inschakelen, gebeurt dat nu automatisch.

Beter gezegd: de functie wordt automatisch geactiveerd als die op je smartphone ook aan staat. De instelling voor 3D-gebouwen wordt namelijk gesynchroniseerd. Zet je de instelling af in de Google Maps-app op je smartphone? Dan zal die ook uitgeschakeld worden tijdens het rijden. De functie werkt niet alleen op Android Auto, maar zo zou het binnenkort ook met CarPlay gaan werken. Bovendien is de update niet enkel voor Android-toestellen: ook iPhones zullen de instelling voor 3D-gebouwen doorgeven aan het autosysteem.

De instelling wordt gesynchroniseerd bij het opstarten van de navigatie. Beslis je halverwege je rit dat die 3D-gebouwen toch niet zo heel handig zijn? Dan moet je dat op het scherm in je auto aanpassen. Indien je de instelling verandert op je telefoon, zal je pas volgende keer verandering merken.

Momenteel in bèta

De functie zit momenteel nog wel in de bètafase, waardoor het nog een tijdje kan duren voor je hem zelf ziet verschijnen. Google lijkt in ieder geval wel zijn best te doen om de Android Auto-ervaring zo goed mogelijk te stroomlijnen. Eerder verscheen de 3D-weergave al bij wie zijn smartphone op het dashboard klikt, maar enkel in de lichte modus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business