Nieuws

Netflix-topman transformeert strategie voor toekomstige films

Netflix account delen verificatie code
De nieuwe chef van de filmdivisie bij Netflix wil grondig herzien hoe de dienst nieuwe producties aanpakt.

Netflix heeft recentelijk een nieuwe filmchef aangenomen, Dan Lin. Voor die positie was hij producer van een heleboel succesvolle Warner Bros-films, zoals ‘The Lego Movie’ en ‘It’. In een recent interview met The New York Times geeft hij aan een frisse wind te willen laten waaien doorheen de filmdivisie van de streaminggigant.

Onder leiding van Dan Lin is Netflix van plan om de kwaliteit en diversiteit van zijn films te verhogen om het publiek van 260 miljoen abonnees tevreden te stellen. Ze zijn bezig met het upgraden van de toekomstige films van de streamingdienst. Het contenthoofd van Netflix, Bela Bajaria, zou gezegd hebben dat de films moeten verbeteren en dat iedereen die zich niet prettig voelt bij de veranderingen, kan overwegen om het bedrijf te verlaten.

Verandering door Lin

Lin heeft al reeds meerdere wijzigingen doorgevoerd in de divisie. Rapporten tonen aan dat hij ongeveer 15 medewerkers heeft ontslagen en de dienst heeft gereorganiseerd op basis van genre. Bepaalde genres worden gebundeld en krijgen een eigen diensthoofd.

Daarnaast wil Lin ook veranderen hoe het bedrijf films koopt en de betalingsstructuur voor het talent waarmee het samenwerkt. Hij wil niet langer grote sommen geld vooraf zal uitgeven om grote Hollywoodsterren aan te trekken. Mogelijks zien we dus minder toptitels verschijnen, zoals ‘Red Notice’ met Dwayne Johnson of ‘6 Underground’ met Ryan Reynolds.

Netflix was van plan zijn contentuitgaven in 2024 te verhogen tot 17 miljard dollar, tegenover 13 miljard dollar in 2023. Lin lijkt van plan te zijn die stijging te gebruiken om zich terug te trekken uit grote budgetfilms en te investeren in het talent binnen de studio.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business