Nieuws

Twitch komt met eigen TikTok-achtige feed

Twitch
© Unsplash / Caspar Camille Rubin
Twitch verkiest de route van TikTok met een nieuw Discovery-tabblad waar je livestreams ontdekt van mensen die je nog niet volgt. Dit tabblad verschijnt nu in de mobiele app.

Via de startpagina van Twitch kan je al langer nieuwe livestreams en creators ontdekken, zoals dat ook kan op bijvoorbeeld YouTube. Om een livestream te volgen moet je ze wel zelf aantikken, en juist daar brengt Twitch binnenkort verandering in.

Voortaan ontdek je namelijk livestreams terwijl je meekijkt. In het nieuwe Discovery-tabblad veeg je net als op TikTok door de verschillende video’s en krijg je een korte preview te zien.

Twitch laat zich inspireren door TikTok

In die Discovery-feed toont Twitch overigens niet alleen de streams van onbekende creators. Ook de mensen die je al volgt, kunnen daarin verschijnen. Net zoals bij TikTok kan je in de Discover-feed niet op livestreams reageren. Om een livestream in theatermodus te volgen én te kunnen reageren, tik je simpelweg op de avatar van de streamer.

In eerste instantie lanceert Twitch de Discover-functie als een los tabblad in de apps voor Android en iOS. Later zal de functie ook aan het startscherm worden toegevoegd, al noemde het platform tot op heden geen specifieke tijdlijn daarvoor. Het kan dus best nog even duren voordat je na het openen van Twitch wordt gebombardeerd met een TikTok-feed.

Voor niets gaat de zon op, en dat geldt ook voor de nieuwe feed. Twitch heeft laten weten er ook advertenties in te steken, zoals je die ook ziet bij de Reels van Instagram en op TikTok. Je kan de reclame net als op die platformen overslaan. Het is dus niet zo dat je eerst een reclameblok moet uitkijken om verder te swipen.

Uitrol Discovery-feed

Het socialemediaplatform zegt de feed “later deze maand” uit te rollen naar zijn gebruikers. Kijk dus zeker uit naar updates voor de apps op Android en iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business