Nieuws

Meta AI krijgt stevige update

Meta
© Meta
Meta heeft zopas een grote update aangekondigd voor zijn slimme assistent Meta AI. Die werd gebouwd op het langverwachte, open source taalmodel Llama 3.

Volgens de socialmediareus is Meta AI nu “de slimste AI-assistent die je gratis kan gebruiken.” Zo zou hij in staat zijn om studenten examens te helpen voorbereiden of een diner te plannen. Wie al regelmatig ChatGPT of Google Gemini gebruikt, weet ongeveer wat te verwachten.

Opmerkelijk is de verregaande manier waarop Meta AI een plek moet krijgen bij alle diensten en platformen van de Facebook-moeder. Zo werd de assistent getest bij privéberichten voor Instagram. De chatbot zal ook geïntegreerd worden in Messenger, WhatsApp en de Facebook-feed.

Meta AI in Meta Quest en Ray-Ban

De chatbot krijgt uiteraard ook een plek in het ecosysteem van de Meta Quest-VR-ervaring, net als in de slimme brillen van Ray-Ban. In het webportaal meta.ai kan je Meta AI gebruiken zonder account, al zal je dan wel geen beelden kunnen laten genereren. Wat dat laatste betreft zegt Meta flinken stappen gemaakt te hebben. Beeldgeneratie zou nu een stuk sneller zijn en zelfs al content genereren terwijl je typt. Meta AI kan ook overweg met custom geanimeerde GIFs, wat voor het nodige vertier kan zorgen.

Wie de slimme assistent los wil gebruiken, kan daarvoor terecht op het bovenstaande webportaal, al krijgen wij voorlopig nog te zien dat de dienst nog niet beschikbaar is in onze regio. Meta laat alvast weten dat het zijn AI-tool breder beschikbaar gaat maken, als onderdeel van de update, in onder meer Australië, Canada, Ghana, Jamaica, Pakistan en Oeganda. Meta AI werkt vooralsnog enkel in het Engels, dus het ziet er niet naar uit dat we ons al meteen aan een Nederlandstalige versie mogen verwachten.

Veilig en betrouwbaar?

Meta geeft ook nog mee dat Llama 3 op een grotere dataset getraind werd dan voorganger Llama 2. Daarnaast kon die beschikken over synthetische data waarmee lange documenten gemaakt werden om op te trainen. Daarbij zou Meta op de privacy gelet hebben en “bronnen met een groot volume aan persoonlijke informatie over private individuen” vermeden hebben.

Tot slot geeft Meta nog mee dat het een reeks evaluaties uitvoerde om te kijken hoe Meta AI omgaat met gevoelige onderwerpen, zoals wapens, cyberaanvallen en kindermisbruik. Het gedrag van de chatbot werd dan telkens bijgesteld zodat het gepast bleef, al melden vroege gebruikers toch al een enkele hallucinaties. Het zal ongetwijfeld nog even duren voor het gedrag van de AI op punt staat.

Uitgelicht artikel Facebook messenger Meta beschermt gebruikers tegen naaktfoto’s met nieuwe tools

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business