Nieuws

Google herstructureert Android en hardware voor AI

Google
© iStock / JHVEPhoto
Google reorganiseert om de integratie van AI te bevorderen, waardoor Android- en hardwaredivisies worden samengevoegd.

Google ondergaat interne reorganisaties om zijn AI-gedreven visie waar te maken. Dit omvat onder andere de vorming van een nieuw team, “Platforms en Devices,” onder leiding van Rick Osterloh. Het toezicht op Pixel-producten, Android, Chrome, ChromeOS, Foto’s en meer wordt allemaal samengevoegd onder zijn leiding. Dit maakte Google-CEO Sundar Pichai bekend in een interne brief aan de werknemers.

Samenwerking hardware en software

De drijvende kracht achter deze veranderingen is de integratie van AI, volgens een interview met Osterloh gepubliceerd door The Verge. Google wil machine learning en algoritmes verwerken in al zijn apparaten en services. Daarom zien ze het noodzakelijk om teams samen te voegen voor volledige innovatie op alle niveaus. Deze aanpak streeft ernaar om AI te benutten over hardware en software. Een voorbeeld daarvan is de integratie van hardware en software in de automatische AI-aanpassingen aan foto’s voor de Pixel-camera.

Google hoopt, door de verschillende divisies te combineren, het proces van AI-integratie in hun producten te versnellen. Deze aanpak maakt snellere integratie van het nieuwste AI-onderzoek en modellen in producten mogelijk, waarop hopelijk snelle iteratie en verbetering volgt.

Uitgelicht artikel studenten AI Studenten gebruiken steeds meer AI om papers te schrijven

Nieuwe projecten

Osterloh overzag al eerder de hardware in het bedrijf. Hiroshi Lockheimer, de oude baas van Android en Chrome, richt zich op andere projecten binnen Google en Alphabet. Hij zal helpen bij het opstarten van enkele niet nader genoemde projecten.

De herstructurering van Google benadrukt het engagement voor AI-gedreven innovatie in zijn ecosysteem. Zo wordt nagedacht over het implementeren van AI in Google Zoeken, en hoe dat winstgevend gemaakt kan worden. Daarnaast kreeg Maps onlangs ook een waaier aan AI-functies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business