Nieuws

Apple stopt productie FineWoven-accessoires

Apple iPhone 15 FineWoven-hoesjes
© Apple
Apple trekt mogelijk de stekker uit zijn FineWoven-accessoirelijn. Het nieuwe materiaal verving leer op officiële Apple-accessoires.

Samen met de iPhone 15-serie introduceerde Apple de eerste FineWoven-accessoires. Naast hoesjes verschenen er ook officiële MagSafe-portemonnees met een FineWoven-afwerking. Zoals de naam al doet vermoeden, was dit een stoffen afwerking die wat weg had van suède. Met dit materiaal zegt het Amerikaanse elektronicaconcern een milieuvriendelijk alternatief aan te bieden op leer. De materiaalkeuze werd echter al snel overschaduwd door klachten van consumenten. De problemen waren zelfs zo groot dat Amazon waarschuwingen moest toevoegen aan de productpagina’s van FineWoven-accessoires.

Klachtenregen over FineWoven-hoesjes

De aanhoudende stroom klachten lijkt Apple nu te hebben doen besluiten om de FineWoven-productlijn stop te zetten. Dat meldt tipster Kosutami op X. Volgens de tipster is de productie van de accessoires stopgezet en “stapt Apple over op een ander materiaal.” Vast staat dat Apple in elk geval geen leer meer gaat gebruiken voor zijn accessoires. Welk materiaal wel in aanmerking komt, is nog onduidelijk.

Lagere CO2-voetafdruk, maar slechte kwaliteit

Het grootste voordeel van FineWoven was de lage CO2-voetafdruk. Bovendien waren de hoesjes voor 68% gemaakt van gerecyclede materialen. Hoewel dit materiaal dus duurzamer was dan leer, bleek het niet bestand te zijn tegen dagelijks gebruik. Er verschenen al snel krassen en vlekken op de hoesjes, die ook niet (gemakkelijk) te verwijderen waren. De coating op de zijkant van het hoesje zou bovendien na enkele maanden van gebruik loslaten. Gezien de prijs van 69 euro per FineWoven-hoesje, leverde dit al snel ontevreden klanten op.

Later dit jaar zal blijken of Apple inderdaad met een nieuw materiaal komt. Naar verwachting verschijnen de nieuwe accessoires samen met de iPhone 16-serie, die naar verluidt in september wordt onthuld. Apple heeft vooralsnog niet gereageerd op het gerucht over het stopzetten van de productie. Toch gaat het vermoedelijk om betrouwbare informatie. Kosutami gaf eerder ook correcte informatie over de komst van FineWoven-hoesjes, nog voordat de iPhone 15-serie op de markt kwam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business