Nieuws

Nieuwe Chromecast met Google TV 4K klaar voor lancering

Chromecast met Google TV
© Unsplash / Victor Carvalho
De Chromecast met Google TV 4K uit 2020 wordt op korte termijn opgevolgd door een nieuw model. Het krijgt in elk geval een aangepaste afstandsbediening.

Google lanceerde in 2022 voor het laatst een nieuwe Chromecast met Google TV, met de Chromecast met Google TV HD als resultaat. Twee jaar later staat Google klaar met een vernieuwde 4K-versie voor de Google TV-serie, meldt 9to5Google. Volgens de publicatie behoudt de nieuwe Chromecast 4K-resolutie en krijgt het hetzelfde prijskaartje als zijn voorganger: 69,99 euro in België en Nederland.

Vernieuwde afstandsbediening

De nieuwe Chromecast met Google TV 4K bevat diverse upgrades, waaronder een nieuwe afstandsbediening met een ‘ster’-knop waarvan de actie mogelijk naar wens kan worden ingesteld. Mogelijke afbeeldingen van de nieuwe afstandsbediening suggereren dat deze langer is geworden, waardoor er plaats is voor extra knoppen, waaronder voor volumebediening.

Details over de hardware-upgrades van de Chromecast met Google TV (2024) zijn nog onduidelijk. Het huidige model bevat een Amlogic S905X3-chipset met 2 GB RAM en 8 GB opslag. Velen hopen op meer RAM, aangezien dit de prestaties van de streamingdongle beperkt. Meer opslaggeheugen is eveneens welkom, aangezien 8 GB simpelweg niet genoeg is om games uit de Play Store te installeren.

Zuinigere Amlogic-chipset

Een andere mogelijke upgrade is de chipset. Amlogic bracht in september de S905X5 op de markt, die gebaseerd is op een efficiënter 6nm-productieproces. De huidige S905X3 wordt nog gemaakt op een 12nm-procedé. Dit zou de Chromecast zuiniger moeten maken.

Verwacht tijdens I/O 2024

Op dit moment zijn er nog geen officiële aankondigingen van Google over de nieuwe Chromecast met Google TV 4K (2024). De verwachting is dat er tijdens I/O 2024 meer informatie onthuld zal worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business