Nieuws

HMD onthult budgetvriendelijke Pulse-smartphones

© HMD Global
HMD Global, nu Human Mobile Devices, lanceert de 'HMD Originals': drie betaalbare smartphones - Pulse, Pulse Plus en Pulse Pro.

HMD Global maakt al een tijdje smartphones onder de Nokia-merknaam. Eerder dit jaar leek het alsof de fabrikant daarmee zou stoppen. “Niet waar”, klonk het toen. Wel zou HMD Global, dat zich sindsdien in de markt zet als Human Mobile Devices, ook smartphones onder eigen merk uitbrengen.

HMD Originals

Die nieuwe telefoons, de ‘HMD Originals’, werden nu onthuld. Concreet gaat het om een reeks van drie toestellen die vooral inzetten op hun lage prijs. Het basismodel, de HMD Pulse, is te krijgen vanaf 139 euro. Verder komt HMD ook met een Plus- en een Pro-model van dat toestel. Die zullen respectievelijk 159 euro en 179 euro gaan kosten.

Zo gelijkend als de prijs van de toestellen is, zo hard lijken de toestellen van HMD ook allemaal op elkaar. De drie toestellen hebben allemaal dezelfde behuizing en zuillen een scherm van 5,56 inch bieden. Daaronder zit in elk toestel dezelfde Unisoc T606-processor en een 5000mAh-batterij.

Als het over opslag gaat, zit er wat meer variatie in de toestellen. Van de normale Pulse bestaat een versie met 64 GB opslagruimte. Wie iets meer wil, kan wat meer neerleggen voor een toestel met 128 GB opslag. Op de Pulse Plus en Pro is dat trouwens de enige keuze die je hebt. Verder zit er ook een klein beetje variatie in de hoeveelheid RAM die de toestellen ter beschikking hebben. Voor de twee goedkoopste modellen gaat het om 4 GB, terwijl de Pulse Pro 6 GB RAM kreeg.

Eenzelfde onderscheid zien we bij de camera. De Pulse en Pulse Plus krijgen een 13MP-hoofdcamera en een dieptesensor van 2 MP. De Pulse Pro krijgt een betere hoofdcamera, aan 50 MP.

HMD onthult de telefoons met de boodschap dat ze makkelijk te repareren zijn. Vervangonderdelen voor de toestellen zijn makkelijk te krijgen via iFixit. Het enige nadeel is wel dat de telefoons slechts 2 OS-updates zullen krijgen en ook maar 3 jaar van beveiligingsupdates genieten. Of het repareren van de smartphone dan ook altijd wenselijk is, is maar de vraag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business