Nieuwe functies voor Verkenner in Windows 11, dit moet je weten

Windows 11 logo
© Microsoft
Microsoft heeft een reeks verbeteringen voor de Verkenner-app doorgevoerd in de Insider Preview-versie van Windows 11. Zo kan je tabbladen nu dupliceren.

Microsoft introduceerde in 2022 tabbladen in de Verkenner-app van Windows 11, net zoals in een webbrowser. Hiermee kan je verschillende mappen tegelijk bekijken en er zoveel openen als je wilt. Echter, het dupliceren van tabbladen was tot voor kort niet mogelijk. Wilde je een map tweemaal openen, dan moest je dat via de mappenlijst doen. Daar komt binnenkort verandering in: Microsoft heeft deze mogelijkheid recent toegevoegd aan de betakanaal van Windows 11, versie 22535.

Zo kan je een tabblad dupliceren

Om een tabblad te dupliceren, klik je met de rechtermuisknop op het gewenste tabblad. In het pop-upmenu kies je vervolgens voor “Dupliceren”. Microsoft opent de map nu een tweede keer in het Verkenner-venster. Zo kan je de originele map openhouden terwijl je andere submappen doorzoekt.

Bugfixes en Copilot

De previewversie van Windows 11 bevat ook enkele bugfixes. Zo is er een bug opgelost in Verkenner die een geheugenlek veroorzaakte bij het openen van ZIP-bestanden. Ook is er een visuele bug verholpen waardoor pictogrammen te ver uit elkaar kwamen te staan. In de aankondiging van de betaversie wordt tevens de integratie van Copilot genoemd. Deze AI-chatbot is van groot belang voor Microsoft en zou ook in de Verkenner worden geïntegreerd.

Microsoft heeft de integratie van Copilot in de Verkenner-app voorlopig stopgezet vanwege “feedback van gebruikers”. Het bedrijf gebruikt deze feedback om de Copilot-beleving te verbeteren. Wat er precies in de feedback staat, is niet bekend. Mogelijk was de AI-integratie voor veel gebruikers tot nu toe meer een last dan een handige extra.

In de Verkenner-app was de AI al wel zichtbaar in het contextmenu, waar deze gebruikers kon adviseren. De uitrol hiervan lijkt voorlopig stil te liggen. In Europa is er sowieso nog weinig van te merken: Copilot is hier enkel beschikbaar in de browser, niet lokaal op de pc.

AI-toekomst

Dat gaat mogelijk snel veranderen. Microsoft lanceert de komende tijd diverse AI-functies, waaronder de eerste AI-pc’s met de Snapdragon X-chipsets van Qualcomm. Deze laptops beschikken onder meer over een AI Explorer-functie. Naar verwachting zullen er op dat moment ook andere AI-functies verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business