Sony’s nieuwe vlaggenschiptelefoon arriveert op 15 mei

Sony Xperia 1 VI
© EvLeaks
Sony gaat op 15 mei één of meer smartphones onthullen, blijkt uit een YouTube-video. Vermoed wordt dat het gaat om de Xperia 1 VI en Xperia 10 VI.

Sony’s Xperia-afdeling houdt op 15 mei om 9 uur CEST een introductie-evenement, zo meldt het bedrijf in een promotievideo. In de video is enkel een silhouet van een Xperia-toestel te zien. Eerdere geruchten wijzen erop dat Sony op die datum de Xperia 1 VI en Xperia 10 VI zal onthullen.

Bekend ontwerp met vernieuwd scherm

De nieuwe Xperia-smartphones lijken qua design sterk op hun voorgangers, de Xperia 1 V en Xperia 10 V, zo blijkt uit gelekte promotiebeelden. Echter, onder de motorkap is er wel degelijk het nodige veranderd.

De meest opvallende wijziging voor de Xperia 1 VI is de nieuwe beeldverhouding. De Xperia 1 V heeft nog een 21:9-scherm, terwijl de Xperia 1 VI over een 19,5:9-scherm beschikt. Hierdoor is het toestel een stuk handzamer voor mensen met kleine handen. Het nieuwe scherm is daarnaast tot 1,5 keer zo helder als het oude oledscherm en beschikt over LTPO-technologie voor variabele verversingssnelheden van 1 tot 120 Hz.

Krachtige hardware en geavanceerde camera

De Xperia 1 VI wordt aangedreven door de nieuwe Snapdragon 8 Gen 3-chipset en heeft een 5.000mAh-batterij. De telefoon beschikt ook over een ‘high-performance audiochip’, waarover Sony nog geen details heeft vrijgegeven. Wel is zeker dat de Xperia 1 VI een 3,5mm-audiopoort heeft. De audiochip zorgt mogelijk voor zuiverder geluid via deze aansluiting.

Sony heeft ook gesleuteld aan het camerasysteem van de Xperia 1 VI. De ‘Exmor RS for mobile’-sensor van Sony doet dienst als hoofdcamera, met een brandpuntsafstand van 24 mm. De vlaggenschiptelefoon heeft daarnaast een telefotocamera met een zoombereik van 85 tot 170 mm. Hierdoor kan de telefoon volgens MSPowerUser 3,5x tot 7x optisch zoomen. Tot slot is er een groothoekcamera met een brandpuntsafstand van 16 mm aanwezig.

Betaalbare Xperia-smartphone

Over de Xperia 10 VI zijn er nog relatief weinig details bekend. Gelekte beelden tonen dat het toestel naast een hoofdcamera ook een groothoekcamera heeft. Net als de Xperia 1 VI krijgt de Xperia 10 VI een 3,5mm-audiopoort en stereo-luidsprekers. Teaserbeelden onthullen tot slot dat de telefoon stof- en waterbestendig is.

Voor meer details over de Xperia 1 VI en Xperia 10 VI moeten we wachten tot de officiële onthulling op 15 mei. De gelekte informatie is vooralsnog met een korreltje zout te nemen.

mobielsonysony xperiasony xperia 1

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals