Telenet brengt TV-box IP met wifi naar alle klanten

Telenet TV-box IP
© Telenet
Telenet heeft dinsdagmiddag de TV-box IP uitgebracht. Op de nieuwe TV-box neemt Telenet afscheid van de coaxaansluiting: voortaan werkt de decoder via wifi of ethernet.

Telenet spreekt in zijn aankondiging van de “meest compacte en milieuvriendelijke TV-box van België.” Hoewel formaat zeker een rol speelt bij decoders, is de grootste vernieuwing dat de TV-box IP geen coaxaansluiting meer vereist. Dit betekent dat je de box overal in huis kan plaatsen, zolang er maar stroom en wifi of ethernet beschikbaar is.

Klanten gaan er met de TV-box IP ook functioneel op vooruit. De box biedt volgens Telenet toegang tot een “brede waaier aan verschillende applicaties”, evenals stembediening. Zoals gewoonlijk zijn de grootste streamingsdiensten, zoals Apple TV+, in elk geval vertegenwoordigd met een eigen app. Via de interface van de TV-box IP krijgen klanten snel toegang tot hun favoriete content, recente opnames en de geïnstalleerde apps.

Minstens 80% zuiniger

Volgens Telenet is de TV-box IP verder een heel stuk zuiniger dan uitgaande coaxdecoders. Het energieverbruik ligt volgens de provider “minstens 80%” lager, met een vermogen van slechts 3 watt. IP-tv heeft daarnaast ook voordelen voor het telecomnetwerk. Televisie via internet neemt namelijk een heel stuk minder bandbreedte in beslag vergeleken met digitale tv via coax. Hierdoor kan Telenet de internetsnelheden via coax (gebonden aan de DOCSIS-standaard) ophogen.

Die mogelijkheid zal het echter pas kunnen benutten als DVB-C-tv volledig is uitgeschakeld. Of dat staat te gebeuren met de omschakeling naar IP-tv, is niet duidelijk. Vast staat dat het een proces wordt van de lange adem.

Ook voor bestaande klanten

Op termijn krijgen ook klanten met een oude decoder de nieuwe TV-box IP. In eerste instantie komen echter alleen nieuwe klanten in aanmerking. Sinds 30 januari wordt de TV-box IP bij nieuwe klanten in Vlaanderen en Brussel aangesloten.

Zodra Telenet de TV-box IP naar nieuwe klanten uitrolt, worden zij hiervan op voorhand op de hoogte gebracht. Het vervangen van de oude coaxdecoder voor de nieuwe TV-box IP is kosteloos.

Uitgelicht artikel Proximus Nieuwe TV Box van Proximus beschikbaar vanaf 15 maart

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business