YouTube Music laat je nu muziek zoeken door te neuriën

YouTube Music
© Unsplash
Heb je een geweldige plaat gehoord, maar heb je geen idee welk nummer het is? YouTube Music gaat je helpen en laat je nu muziek zoeken door te neuriën.

Soms kan een nummer dagenlang in je hoofd spoken, zonder dat je weet om welk nummer het gaat. Wellicht heb je het gehoord in de supermarkt of op de radio, maar kom je er niet uit wie het nummer heeft gezongen. Kan je het nummer nog wel neuriën? Dan zal YouTube Music je voortaan uit de brand helpen. Via de Music-app op Android kan je voortaan namelijk de tophit zoeken door te neuriën.

De functie werkt zoals je zou verwachten. Je klikt op een golfvormig icoon in het zoekmenu en begint te neuriën. Terwijl je zingt, probeert de Music-app de noten uit je zang te herkennen en vergelijkt het deze met de nummers in zijn catalogus. Hoe gedetailleerder je kan neuriën, des te groter de kans dat je het nummer vindt dat in je hoofd zit.

Volgens The Verge wist Music in veel gevallen het juiste nummer te vinden. De neuriën-functie in YouTube Music is volgens de publicatie ook betrouwbaarder dan die van Shazam. Ook in die app kan je al de longen uit je lijf neuriën. Of het de Music-app ook lukt om Nederlandstalige nummers te herkennen, is nog niet duidelijk. Op de redactie kregen we de functie nog niet te zien.

Neuriën op Android en iOS

Momenteel is de ‘hum’-functie in YouTube alleen beschikbaar op Android-telefoons. Recent werd de functie al eens gespot in de iOS-versie van de streamingsdienst. Wanneer iOS-gebruikers naar hartenlust kunnen neuriën, is echter nog niet bekend.

In beide gevallen kan je in elk geval gratis muziek opzoeken. Je hebt dus geen abonnement op YouTube Music nodig om de functie te gebruiken. Om de muziek vervolgens zonder reclames af te spelen, is dat wel vereist.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business