Nieuws

Vind Mijn Apparaat krijgt twee nieuwe, handige functies

Vind Mijn Apparaat
© Google
Google heeft twee nieuwe features toegevoegd aan Vind Mijn Apparaat, de toepassing om je verloren Android-toestel terug te vinden: passkeys en Remote Lock.

Om te beginnen zal de app toegankelijker worden, aangezien je die in stressvolle situaties liefst zo snel en gebruiksvriendelijk mogelijk wil kunnen hanteren. Vind Mijn Apparaat gaat daarom te bedienen zijn met je biometrische gegevens, zo meldt Android Authority. Zo hoef je je Google-wachtwoord niet meer in te voeren wanneer het even snel moet gaan. Aangezien je gezicht en vingerafdruk uniek zijn, is het ook nog eens extra veilig. Google gaat de optie om met je passkeys in te loggen niet verplicht maken, maar het kan dus wel. Zelfs als er iemand toegang zou krijgen tot je gelockte Android-telefoon, zal die verder niks kunnen doen met de trackers voor je andere Android-apparaten.

Remote Lock in Vind Mijn Apparaat

Remote Lock is de tweede nieuwe feature die naar Vind Mijn Apparaat komt. Android Authority kon die functie activeren in de laatste Google Play Services. Vind Mijn Apparaat liet je al jaren toe om je telefoon op slot te doen en te wissen vanop afstand, maar met Remote Lock zal je daarvoor enkel je telefoonnummer en een snelle veiligheidscode voor nodig hebben. Bovendien kan het vanop elk toestel. Ook Remote Lock is ontworpen om wat stress weg te nemen bij mensen die hun Android-toestel kwijtspelen en hun logingegevens niet meteen paraat hebben.

© screenshots: Android Authority

Vind Mijn Toestel-netwerk

Er staat ook al een tijdje een Vind Mijn Apparaat-netwerk in de steigers. Verder zitten er ook Android-trackers in de pijplijn, die moeten gaan concurreren met Apples AirTags. Zowel de ondersteuning voor passkeys als Remote Lock zijn nog niet beschikbaar in de Vind Mijn Apparaat-toepassing. Google is de features nog volop aan het uittesten en bereidt een uitrol voor. Voor die update van Google Play Services is er nog geen richtdatum.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business