Nieuws

Internet Archive gebombardeerd met DDoS-aanvallen

internet archive
© Internet Archive
Het bekende Internet Archive en zijn Wayback Machine zijn de voorbije dagen lastig bereikbaar. Blijkbaar kampt het non-profitplatform met DDoS-aanvallen.

Internet Archive liet woensdag weten op zijn blog dat het “al voor de derde dag op rij DDoS-aanvallen moet afslaan”. Het voorbije weekend plaatste de organisatie van het archief al updates op X, over de onbeschikbaarheid van zijn diensten. Kwaadwillenden hebben “duizenden verzoeken met fake info verzonden” om de servers te overbelasten. Ook dinsdag ging dat nog gewoon door.

Internet Archive gebombardeerd

Het lijkt er alvast niet op dat de databank van het Internet Archive geraakt is. Wanneer het de voorbije dagen dan toch lukte om op de webpagina te komen, konden bezoekers wel gewoon het archief raadplegen. “Gelukkig zijn onze verzamelingen wel veilig. We excuseren er ons wel voor dat de denial-of-service-aanval ons de voorbije dagen offline gegooid heeft”, zei oprichter Brewster Kahle in een mededeling. “Met de steun van onze hardwerkende staf zijn we ons beter aan het wapenen tegen de aanvallen, om de toegang tot onze bibliotheek betrouwbaarder te maken. Deze aanval is jammer genoeg onophoudelijk, impactvol, getarget, adaptief en meest van al: gemeen”, klinkt het.

Het Internet Archive is nog volop aan het onderzoeken vanuit welke hoek de aanvallen komen. Het lijkt er alvast op dat er de voorbije dagen nog meer online bibliotheken en gelijkaardige instanties aangevallen werden, zoals de British Library. Diens online informatiesysteem werd gegijzeld door een groep van ransomware-criminelen. De British Library wordt nu op zijn beurt aangeklaagd door Amerikaanse uitgevers en rechtenhouders, die hen beschuldigen van copyrightschending.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business