Nieuws

Apple Vision Pro straks in meer landen verkrijgbaar

apple vision pro
© Apple
Apple heeft vandaag aangekondigd dat de Apple Vision Pro binnenkort in meer landen beschikbaar is. De Belgische en Nederlandse markt zijn nog niet aan de beurt.

In China, Hong Kong, Japan en Singapore is de Apple Vision Pro vanaf 13 juni te bestellen. Vanaf 28 juni zal de VR-headset effectief uitgeleverd worden. In Duitsland, Australië, Canada, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kan je vanaf 28 juni een pre-order plaatsen, met beschikbaarheid vanaf 12 juli.

Digitale en echte wereld doen versmelten

Apple Vision Pro combineert digitale content met de echte wereld. Zo wil Apple meeslepende ervaringen creëren op vlak van werk, contact houden, samenwerken, herinneringen herbeleven en entertainment. “Mensen zijn enthousiast over Apple Vision Pro en we zijn blij dat we meer klanten kunnen laten kennismaken met spatial computing,” reageerde Tim Cook, CEO van Apple. “We kunnen niet wachten om iedereen te laten zien hoe het onmogelijke mogelijk wordt met deze technologie.”

visionOS 2

Apple Vision Pro werkt op visionOS, een besturingssysteem met een intuïtieve interface en speciale invoermogelijkheden via ogen, handen en stem. Het systeem bouwt voort op innovaties in iOS, iPadOS en macOS en moet een naadloze ervaring mogelijk maken op alle Apple-apparaten.

Zo kunnen gebruikers apps bedienen door ernaar te kijken en vingers samen te tikken. Je kan ook dicteren, met een virtueel toetsenbord typen en Siri aanspreken. Het systeem biedt een ogenschijnlijk oneindig canvas, omdat het de beperkingen van fysieke schermen overboord gooit. Zo creëer je letterlijk en figuurlijk ruimte voor samenwerking en entertainment.

© Apple

visionOS 2 zal dit najaar beschikbaar zijn als gratis update. Het introduceert nieuwe functies zoals 3D-foto’s, handgebaren, verbeteringen voor Mac Virtual Display, Travel Mode en meer. In de App Store zijn meer dan 2.000 apps beschikbaar die speciaal voor Apple Vision Pro zijn gemaakt, evenals 1,5 miljoen iOS- en iPadOS-apps, en Mac-apps die werken met Mac Virtual Display.

Werk en entertainment

Apple Vision Pro biedt toonaangevende zakelijke en praktische apps, zoals Box, Slack en Microsoft 365, evenals een ongeëvenaarde privébioscoop met streamingdiensten zoals Apple TV+, Amazon Prime Video en Disney+. Sportfans kunnen hun favoriete sporten volgen met apps van grote competities en sportkanalen. Daarnaast biedt Vision Pro toegang tot duizenden games, inclusief Apple Arcade-titels en ruimtelijke games zoals Loona en DapTap. Creatieve apps zoals AirDraw en Da Vinci Eye zijn speciaal ontwikkeld voor spatial computing.

© Apple

Educatie en privacy

Met Apple Immersive Video kan je verhalen in 3D 8K-video ervaren. Educatieve apps zoals Art Universe en Sky Guide bieden nieuwe manieren om kunst, geschiedenis en wetenschap te verkennen. Daarnaast biedt de Apple Vision Pro sterke privacy- en beveiligingsfuncties, waaronder Optic ID voor ontgrendeling en betalingen.

Prijs en beschikbaarheid

De Apple Vision Pro is beschikbaar in de Apple Online Store en Apple Stores in Hongkong, Japan, Singapore, China, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, het VK en de VS, met prijzen vanaf 3.499 dollar. Het apparaat wordt geleverd met visionOS 1.2 en krijgt later dit jaar een gratis update naar visionOS 2. 

Uitgelicht artikel Apple Intelligence Apple Intelligence: alle functies op een rij

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business