OnePlus bevestigt komst high-end OnePlus Pad Pro

OnePlus Pad
© OnePlus
OnePlus lanceert op 27 juni enkele nieuwe producten, waaronder de OnePlus Ace 3 Pro én de high-end OnePlus Pad Pro.

Nadat OnePlus vorig jaar zijn eerste Pad-tablets onthulde, lijkt het Chinese merk deze zomer de Pad Pro te onthullen. Vermoedelijk betreft het de duurste tablet die OnePlus tot nu toe op de markt heeft gebracht. Qua design heeft de Pad Pro tegelijkertijd veel weg van de eerste Pad, blijkt uit een afbeelding die Gizmochina verspreidde. Net als de eerste Pad, en de Pad Go die later verscheen, krijgt de Pad Pro een ronde cameramodule aan de achterkant.

De schermranden van de OnePlus Pad Pro zijn mogelijk iets dunner dan die van de Pad, al is dat lastig te vergelijken op basis van één afbeelding. Het scherm is bovendien wat gegroeid, als we eerdere geruchten mogen geloven, van 11,61 naar 12,1 inch. Net als op de eerste tablets, is de Pad Pro volgens diezelfde geruchten uitgerust met een lcdscherm, met ditmaal een 3K-resolutie, 144Hz-beeldverversing en 7:5-beeldverhouding.

OnePlus Pad Pro
© Gizmochina

Verwacht wordt dat de OnePlus Pad Pro verder beschikt over een metalen behuizing. Die kan je in twee kleuren krijgen, blijkens de officiële render: Khaki Green en Space Gray. Op die render is ook de (los verkrijgbare) keyboardcover te zien. Deze sluit je via NFC aan op de Pad Pro. Er is verder nog een stylus te zien. Of die mogelijk wel in de doos wordt geleverd, zal de tijd moeten uitwijzen. Het toetsenbord krijgt in elk geval een groter touchpad, zegt Gizmochina.

OnePlus Pad 2 in Europa

Onder de motorkap beschikt de Pad Pro over de snelste chipset in een OnePlus-tablet ooit, de Snapdragon 8 Gen 3. Die wordt gekoppeld aan ten minste 8 GB RAM en 128 GB opslag. Wie iets meer opslag nodig heeft, kan ook kiezen uit varianten met 256 GB of 512 GB opslag. De laatstgenoemde variant krijg je standaard met 16 GB RAM, terwijl de versie met 256 GB opslag er is met 8 GB of 12 GB RAM. De batterij heeft verder nog een 9.510mAh-capaciteit en kan met 67 watt worden opgeladen.

Welke opslagvarianten OnePlus precies in Europa zal aanbieden, is nog niet helemaal duidelijk. Vast staat dat de tablet in onze contreien een andere naam draagt, en verschijnt als de OnePlus Pad 2. De specificaties van beide tablets zullen wel identiek zijn. Dat geldt ook voor de OPPO Pad 3, waar OnePlus zijn tablet op baseert.

Zulke details zijn voorlopig nog onbevestigd. OnePlus lanceert de Pad Pro vermoedelijk op 27 juni in China. Later deze zomer moet de tablet vervolgens in Europa verschijnen, maar het is nog niet precies duidelijk wanneer.

oneplusoneplus pad 2oneplus pad protablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals