Nieuws

OnePlus lanceert betaalbare Pad Go

OnePlus Pad Go
© OnePlus
OnePlus heeft vrijdag de Pad Go geïntroduceerd. Vooralsnog is de goedkoopste OnePlus-tablet wel exclusief verkrijgbaar in India. Onbekend is of de tablet naar België komt.

Na een maand vol geruchten is het zover: OnePlus heeft de Pad Go gelanceerd. De Pad Go krijgt een 11,35 inch groot lcd-scherm, met een 2.4K-resolutie (2.408 x 1.720 pixels). De beeldverversing blijft steken op 90 Hz, terwijl het scherm een piekhelderheid van 400 nits haalt. Voor de aandrijving is OnePlus uitgeweken naar MediaTek, die zijn Helio G99-chipset levert. Het is alvast geen onbekende – Samsung gebruikt dezelfde krachtbron in zijn Galaxy Tab A9-serie.

OnePlus steekt daar standaard 8 GB RAM (LPDDR4X) en 128 GB opslag (UFS 2.2) bij. Daarmee is de tablet alvast iets meer bij de tijd dan Samsungs instaptablet. Die moet het namelijk stellen met 4 GB RAM en 64 GB opslag. Ook moet die tablet het onderspit delven wat laadsnelheid betreft; OnePlus levert de Pad Go standaard met een 33 watt SuperVOOC-oplader. Zo’n oplader mist bij de Tab A9-serie, die ook nog eens met maximaal 15 watt oplaadt.

Bovendien is de accu van die tablet fors kleiner. Zelfs de 12,4 inch grote Tab A9 Plus heeft een kleinere accu, van 7.040 mAh. De OnePlus Pad Go heeft een 8.000mAh-exemplaar aan boord.

Uitgelicht artikel OnePlus Pad review

Dolby Atmos-speakers

De Pad Go mag dan wel een instaptablet zijn: hij beschikt wel gewoon over dezelfde quad-speaker-opstelling van de high-end OnePlus Pad. Ook beschikt de goedkopere tablet over hetzelfde Dolby Atmos-predikaat.

Van de camera’s op de Pad Go moet je niet veel verwachten. Er zijn twee sensoren aanwezig, steeds met een 8 MP-resolutie. De 8 MP-sensor achterop beschikt nog wel over beeldstabilisatie (EIS).

Nieuwe budgettablet

Vooralsnog heeft OnePlus zijn budgettablet wel enkel in India aangekondigd. Mogelijk dat het merk daar op korte termijn verandering in brengt. Met een prijskaartje van omgerekend 230 euro voor de variant met 128 GB opslag, is het alvast een geduchte Samsung Galaxy Tab-concurrent. Overigens is er ook een model met 256 GB opslag en LTE – die kost omgerekend 275 euro. De prijzen zijn steeds exclusief btw.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business