Nieuws

Samsungs nieuwe budgettablet duikt op

Samsung Galaxy Tab
© Samsung
Geruchtenmaker Roland Quandt maakt vrijdag melding van de Samsung Galaxy Tab A9 en Tab A9 Plus. Zowel de specificaties als prijzen van de betaalbare tablets zijn bekend.

Het is ditmaal Samsung Guatemala dat zelf de details van zijn aanstaande Galaxy Tab A9-serie uit de doeken doet. De Amerikaanse Samsung-tak spreekt over twee modellen: de Tab A9 en Tab A9 Plus. Het grootste verschil vinden we bij de schermen. Dat van de Galaxy Tab A9 meet 8,7 inch, terwijl de Plus-variant een groter 11-inchpaneel meekrijgt. In beide gevallen gaat het om lcd-schermen.

Verdubbelde opslagcapaciteit

Gekend is verder dat beide tablets het in Amerika moeten stellen met 64 GB opslag. Of het Europese model in dezelfde configuratie gelanceerd wordt, is niet bekend. Het zou alvast wel passen bij de A-strategie van Samsung: de uitgaande Galaxy Tab A8 heeft namelijk slechts 32 GB opslag. 64 GB zou alvast een welkome verdubbeling zijn.

Waar je de tablet ook koopt – je mag er zeker van zijn dat er een MediaTek Helio G99-chipset in zit. Die chipset wordt, niet geheel toevallig, ook gebruikt voor de OnePlus Pad Go. Die chipset bevat twee krachtige en een zestal energiezuinige ARM-kernen. Het werkgeheugen is op de Tab A9 beperkt tot 4 GB: ook dat geldt voor zowel de Tab A9 als Tab A9 Plus.

Prijzen voor Europa

Tegen welke prijs Samsung de Galaxy Tab A9 in Europa wil aanbieden is niet bekend. Quandt stelt dat de Galaxy Tab A9 in Zuid-Afrika omgerekend (excl. BTW) ongeveer 180 euro kost. Ongeveer 90 euro extra brengt je de Tab A9 Plus. Wel is het lastig om die prijzen om te rekenen, zegt hij: tablets en andere vormen van technologie zijn veel duurder in Zuid-Afrika dan in onze contreien.

Buiten de reguliere modellen met wifi, zijn er ook LTE-versies op komst. Op een 5G-model hoeven we niet te rekenen. Gezien de tablet gericht is op prijsbewuste klanten zou dit mogelijk de prijs net te ver opdrijven.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Tab S9 Samsungs Galaxy Tab S9 FE en S9 FE+ vanaf nu verkrijgbaar

Quandt spreekt op X (voorheen Twitter) zijn verwachting uit dat de tablet zo’n 150 euro zal kosten. Neem die informatie gerust met een korrel zout. Eerdere prijsvoorspellingen van Quandt bleken onjuist; in elk geval voor België en Nederland. Lang zal het mogelijk niet duren vooraleer de Galaxy Tab A9-serie hier beschikbaar wordt. Samsung heeft nog wel niet gesproken over een lanceringsdatum.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business