Nieuws

Apple klopt aan bij Meta en andere AI-bedrijven

Apple Intelligence
© Apple
Apple is op zoek naar partners om zijn AI-mogelijkheden uit te breiden. De iPhone-bouwer overlegde al met Meta en had gelijkaardige gesprekken met Anthropic en Perplexity.

Tijdens de WWDC kondigde Apple nog aan dat het een samenwerking had afgesloten met OpenAI, voor de ontwikkeling van Apple Intelligence. Apple kan blijkbaar nog wel wat hulp gebruiken bij zijn AI-toepassingen. The Wall Street Journal weet namelijk dat Apple al uitvoerig in gesprek ging met Meta, over de mogelijkheid om diens generatieve AI-model te gebruiken. Tim Cook en co zouden ook al gelijkaardige gesprekken hebben gehad met andere AI-specialisten, zoals Anthropic en Perplexity. Er zou wel nog geenenkele concrete deal gesloten zijn, meldt The Wall Street Journal nog.

Apple Intelligence met OpenAI

Eerder deze maand bevestigde Apple op de WWDC de geruchten rond een veelbesproken partnerschap met OpenAI, om zo ChatGPT naar de nieuwere iPhones, iPads en Macs te brengen, via iOS 18. Tijdens het event melde Craig Federighi (Senior VP Software Engineering) ook al Google Gemini als mogelijke partner. “We willen de gebruiker uiteindelijk toelaten om de AI-modellen te kiezen die zij willen”, aldus Federighi. Het zou dan alvast steekhouden dat Apple op zoek gaan naar meerdere AI-partners.

Voorlopig werd wel enkel OpenAI al bevestigd als partner van Apple. Het geavanceerde taalmodel GPT-4o wordt geïntegreerd in Apple Intelligence en zal helpen om Siri slimmer te maken en nog meer tools aan te reiken. De meeste features zullen allicht samen met iOS 18 gelanceerd worden.

Uitgelicht artikel iOS 18 startscherm “Gebruikers moeten AI-functies in iOS 18 zelf activeren”
appleartificiële intelligentiemetaOpenAI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals