Nieuws

WhatsApp maakt het makkelijk om jezelf te fotoshoppen met AI

WhatsApp beginscherm op iPhone
© DenPhotos / shutterstock.com
Niet iedereen kan overweg met een programma als Photoshop, maar WhatsApp maakt het binnenkort wel heel makkelijk om foto’s van jezelf te bewerken. Daarvoor voert de app een nieuw AI-model aan, dat foto’s kan bewerken op basis van prompts.

De functie werd ontdekt door WaBetaInfo, waar ze regelmatig in de code van nieuwe WhatsApp-versies duiken. In versie 2.24.14.13 van de app voor Android-toestellen, zien ze een nieuwe functie opduiken. Die laat je toe om jezelf af te beelden op alle manieren die je jezelf kan voorstellen: als astronaut, als rockster, als advocaat…

Gebruikers zullen attent gemaakt worden van die nieuwe functie met een reclameboodschap. Die vertelt je wat de functie precies doet, en biedt je meteen een knop om met de functie aan de slag te gaan.

De reclameboodschap in WhatsApp. Beeld via WaBetaInfo.

Makkelijk in gebruik

Dat zal vrij simpel in z’n werk gaan: eerst moet je een of meerdere foto’s van jezelf maken, zodat het AI-model die kan analyseren. Het AI-model zal leren hoe jij eruit ziet, en maakt zich zo klaar om jou nadien te fotoshoppen. Ben je niet tevreden met een van de foto’s die je hebt opgeladen? Je kan altijd foto’s toevoegen en verwijderen, ook handig als je bijvoorbeeld van haarsnit of bril wisselt.

Uitgelicht artikel facebook op iphone Apple wil niet samenwerken met Meta voor AI

Nadien zal je aan de AI-tool kunnen vragen om aan de slag te gaan met foto’s. Dat kan rechtstreeks met Meta AI, waar je rechtstreeks in WhatsApp een gesprek mee kan aanknopen. In het Engels moeten gebruikers hun prompt beginnen met “Imagine me…”, om daarna die uitspraak af te maken. In het Nederlands zou dat iets zijn als “Beeld mij in als…”. Wie dat wil, kan het Meta AI-systeem ook in chats met vrienden oproepen. Om privacyredenen moet je die mogelijkheid wel eerst aanzetten in de instellingen.

De functie is momenteel nog in ontwikkeling en zal op een later moment op je smartphone verschijnen. Wanneer dat in Europa gebeurt, is echter een raadsel. Hier zit Meta AI namelijk nog niet in WhatsApp – dat is voorlopig enkel het geval in Amerika. Wanneer het AI-systeem van Meta ook hier makkelijk toegankelijk wordt, is niet geweten.  

aimetaMeta AIontspanningwhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN