Nieuws

Xiaomi teaset Smart Band 9: dit is er al bekend

Xiaomi Smart Band 9
© Xiaomi
Xiaomi heeft maandag via sociale media teasers verspreid van de Smart Band 9. Van die activity tracker zijn al diverse details bekend, het klokje is namelijk al in China te koop.

Merken zoals Xiaomi lanceren hun producten doorgaans eerst in China. Dat geldt ook voor de Smart Band 9, die de Band 8 opvolgt en op 19 juli in China werd geïntroduceerd. Lang zal het ook niet meer duren voordat de Smart Band 9 in Europa verschijnt. Via sociale media verspreidde Xiaomi vanochtend teasers met de tekst “Binnenkort”. Vorig jaar werd de Smart Band 8 op 26 september in Europa uitgebracht.

Metalen behuizing

Aangezien de activity tracker al in China verkrijgbaar is, zijn vrijwel alle details inmiddels bekend. Dat geldt zeker voor de behuizing, die voor het eerst van metaal is gemaakt en verkrijgbaar is in vier kleuren: blauw, roze, zilver en zwart. Opmerkelijk is dat er ook een keramische variant van de Smart Band 9 komt. Of deze ook naar Europa komt, zal de tijd moeten uitwijzen.

In de behuizing is plaats voor een 1,62-inch-oledscherm, net als in de Smart Band 8. Ditmaal ligt de piekhelderheid van dat scherm wel fors hoger, namelijk op 1.200 nits. Xiaomi levert 200 wijzerplaten mee om het klokje naar wens aan te passen. Net als bij eerdere activity trackers van Xiaomi hoef je je bij de Band 9 geen zorgen te maken over de batterijduur; die bedraagt 21 dagen. Met het always-on-display ingeschakeld, zakt dit naar negen dagen, aldus Xiaomi.

Smart Band 9 bandjes
© Xiaomi

De Chinese techgigant zegt verder dat de hartslagsensor “16% nauwkeuriger” is. Naast het meten van je hartslag kan de Smart Band 9 ook bloedzuurstofsaturatie, bloeddruk en je stressniveau in de gaten houden. Volgens de fabrikant worden deze metingen continu uitgevoerd. Als je de Smart Band 9 tijdens het slapen draagt, krijg je ‘s ochtends ook een slaapscore te zien.

Drie Smart Band-varianten

Xiaomi lanceerde in China drie varianten van de Smart Band 9: de instapversie, een versie met NFC en de Ceramic Special Edition. Met de NFC-versie kun je contactloze betalingen uitvoeren, al is het niet duidelijk of deze ooit in Europa zal verschijnen. Zulke betaalfuncties van Xiaomi zijn veelal exclusief voor de Chinese markt, en het bedrijf heeft hier geen eigen betaalplatform.

Wat de prijzen betreft: in China kost de basisversie omgerekend 32 euro, exclusief belastingen. Inclusief belasting kom je uit op ongeveer 39 euro. Het is goed mogelijk dat de activity tracker, net als zijn voorganger, rond de 50 euro gaat kosten. Xiaomi vraagt hier meestal net iets meer voor zijn apparaten dan in China.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Producten bekijken