Nieuws

Xiaomi heeft twee nieuwe wearables: Watch 2 Pro en Smart Band 8

Xiaomi Smart Watch
Xiaomi onthult, naast nieuwe smartphones, ook twee nieuwe wearables: De Xiaomi Watch 2 Pro en Smart Band 8

Met twee nieuwe wearables wil Xiaomi herdefiniëren hoe we met technologie en onze gezondheid omgaan.

Xiaomi Watch 2 Pro

De Watch 2 Pro is het nieuwe WearOS-horloge van Xiaomi. Het apparaat verbetert zijn voorganger op meerdere manieren: met een grote batterij, een verbeterd display en een efficiënte ervaring.

Een van de meest voorname eigenschappen van de nieuwe Watch 2 Pro, is de Google-integratie. Daardoor kan je gebruik maken van populaire toepassingen als Google Wallet, Google Maps en zelfs Google Assistant. Toch houdt de Watch 2 Pro ook sporters in het achterhoofd en kan je nog steeds je sportprestaties tracken.

De smartwatch is uitgerust met een Snapdragon W5 + Gen 1-processor, waardoor het apparaat vlot en energiezuinig z’n werk kan doen. Het toestel is ook beschikbaar in een LTE-versie, waardoor het zelfs je smartphone kan vervangen als je gaat lopen. Dual-band GNSS moet er daarnaast voorzorgen dat je fitness- en workoutactiviteiten nauwgezet gevolgd worden.

Het horloge zelf bestaat uit een roestvrijstalen behuizing. Het horloge heeft een amoledscherm van 1,43 inch, een draaibare kroon en een sneltoets. Afneembare bandjes zijn beschikbaar, zodat je het horloge aan je eigen smaak kan aanpassen.

Xiaomi Smart Band 8

De nieuwe smartwatch is slechts de helft van Xiaomi’s aankondiging: ze lanceren met de Xiaomi Smart Band 8 namelijk ook een nieuwe fitnesstracker. Het horloge laat je kiezen uit maar liefst 150 verschillende sportmodi. Je krijgt bovendien in realtime statistieken doorgespeeld, zodat je altijd op de hoogte bent van je actuele prestaties.

De Xiaomi Smart Band 8 bevat, naast sportfuncties, ook heel wat gezonheids- en wellnesstrackingfuncties. Denk dan aan SpO2-metingen, hartslagmonitoring, slaapmonitoring en drukmonitoring. De wearable maakt het zelfs mogelijk om je menstruatiecyclus te registeren en te voorspellen.

© Xiaomi

De Xiaomi Smart Band 8 heeft een waterdichtheid van 5 atmosfeer, waardoor je je aan een kleine duik kan wagen. Ter verduidelijking: boven water is de druk gelijk aan ongeveer 1 atmosfeer. Naarmate je dieper duikt, neemt die druk toe met ongeveer 1 atmosfeer per 10 meter. Met andere woorden: de Smart Band 8 kan tot 40 meter diep duiken.

De wearable zelf heeft een 1,62-inch-amoledscherm en biedt een 190 mAh-batterij waar je maar liefst 16 dagen mee zou toekomen. Verder heeft de fitnesstrackere een Corning Gorilla Glass 3-cover. Het meest opmerkelijk is echter het nieuwe bandontwerp: daardoor kan je de wearable ook gebruiken als hanger.

Beschikbaarheid

De Xiaomi Smart Band 8 en Watch 2 Pro zijn “binnenkort” beschikbaar, aldus Xiaomi. De Smart Band 8 is al voor 49,99 euro de jouwe, terwijl je voor de bluetooth-only versie van de Watch 2 Pro 260 euro neertelt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business