Nieuws

Xiaomi lanceert nieuwe 13T en 13T Pro

© Xiaomi
Xiaomi kondigt vandaag de nieuwe Xiaomi 13T-serie aan: twee telefoons met geïntegreerde Leica-lenzen voor scherpe plaatjes.

Met twee nieuwe telefoons, de Xiaomi 13T en Xiaomi 13T Pro, wil het merk zich vooral inzetten voor creatievelingen. Dat valt duidelijk te merken: beide telefoons bevatten een drievoudige cameraopstelling die in samenwerking met Leica werd ontworpen. Zo krijg je een groothoekcamera die schiet aan 50 MP, een 50 MP-telelens en een ultragroothoekcamera met een 12 MP-sensor. Of je nu het Pro-model koopt of niet: je foto’s zullen er even schitterend uitzien.

Dat wordt verder ondersteund door een aantal Leica-stijlen om op je foto’s toe te passen: Authentic Look en Vibrant Look. Verder kan je gebruikmaken van zes verschillende filters om de plaatjes wat meer cachet te geven. Tot slot krijgen gebruikers keuze uit vier nieuwe watermerken.

Uitgelicht artikel Xiaomi Finnen hekelen band Xiaomi met Rusland

Ook op vlak van video weet de Xiaomi 13T-serie te presteren: je kan opnames maken in 10-bits LOG 4:2:0 H.265-encodering, waarmee kleur en details goed behouden worden. De Xiaomi 13T Pro schittert hier het meest van al, met de mogelijkheid om 8K-opnames te maken. De groothoekcamera ondersteunt verder zowel EIS als OIS, waardoor je beeld altijd stabiel blijft.

Video’s kan je daarna bekijken op het scherm met een maximale verversingssnelheid van 144Hz. Het amoledscherm heeft verder een grootte van 6,67 inch, een resolutie van 2.712 op 1.220 pixels en een maximale helderheid van 1.200 nits.

MediaTek Dimensity

Het grootste verschil tussen beide telefoons zit hem in de processor. De gewone Xiaomi 13T wordt uitgerust met de MediaTek Dimensity 8200-Ultra. Die chip is gefabriceerd volgens TSMC’s 4nm-procedé, wat moet resulteren in een krachtigere maar meer energiezuinige chip. De Xiaomi 13T Pro pakt echter de prijs, met MediaTeks nieuwste flagshipprocessor, Dimensity 9200+. Die processor moet het beste van het beste leveren. De ARM Immortalis-G715-GPU die in de 9200+ verwerkt zit, zorgt bovendien voor een vloeiende beeldverwerking – handig voor wie vaak spelletjes speelt op zijn telefoon.

Beide apparaten zijn uitgerust met een snellaadfunctie. De Xiaomi 13T krijg je in 5 minuten tot 21% bijgeladen, terwijl je de 13T Pro in dezelfde tijdspanne naar 36% krijgt. De 13T Pro ondersteunt verder 120W HyperCharge, waardoor je de telefoon volledig kan opladen op slechts 19 minuten. Functies als ISP, DTPT en SOA zorgen ervoor dat de 5.000 mAh-batterij niet opblaast.

Beschikbaarheid

De Xiaomi 13T-toestellen zijn beschikbaar in drie kleuropties: Alpine Blue, Meadow Green en Black. Bij die laatste twee krijg je een gladde afwerking, terwijl de blauwe variant voorzien is van ‘Xiaomi BioComfort veganistisch leer’. Daarvoor zal je wel naar het buitenland moeten: in België is alleen de zwarte variant te krijgen.

© Xiaomi

De toestellen zijn beschikbaar bij Orange Belgium vanaf 27 september 2023. In de basisconfiguratie van 8GB/256GB kost een Xiaomi 13T daar 649,99 euro. De Xiaomi 13T Pro is te krijgen vanaf 899,99 in een 12GB/512GB-configuratie.

De telefoons zouden vier generaties aan Android-updates krijgen en vijf jaar van beveiligingsupdates genieten.

mobielsmartphonesxiaomi 13tXiaomi 13T Pro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen